Ideja

unnamed_copy32630.jpg

Natječaj za sudjelovanje na rezidencijalnom programu u Skopju

Otvoren je natječaj za dva umjetnika/umjetnice iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za rezidencijalni program u Skopju u razdoblju od 20. svibnja – 20. lipnja u kulturnom centru Cultural informative center. Prijave do 15. travnja.
unnamed_copy69214.jpg

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica za 2018. godinu

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedloge Početnica koje će se realizirati u 2018. godini možete dostaviti do 9. travnja do ponoći.
nasilje_zene2_copy75600.jpg

Besplatne edukacije za roditelje

Pozivaju se roditelji, skrbnici i stručnjaci koji rade s djecom i mladima na edukaciju "Kako pomoći djeci i mladima da se nose s vršnjačkim nasiljem?" koja će se održati 28. ožujka u 17 sati u dvorani Obiteljskog centra, podružnice Centra za socijalnu skrb Čakovec, na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22. Edukacija je besplatna, a provesti će je Dijana Miri, socijalna pedagoginja (Obiteljski centar).
unnamed.jpg

A4 1 izdanje - natječaj

Nakon velikog uspjeha 0 izdanja programa A4, pozivaju se svi zainteresirani da pristupe postupku prijave na natječaj za 1 izdanje programa. Natječaj je otvoren do 24. lipnja. Pravo pristupa na natječaj imaju studenti / studentice diplomskog studija Umjetničke akademije u Splitu, Umjetničke akademije u Osijeku, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Likovne akademije u Zagrebu, u suradnji sa studentima / studenticama diplomskog studija Povijesti umjetnosti hrvatskih sveučilišta.
transparency.png

Transparency škola

Transparency škola, namijenjena je mladima do 35 godina, a održat će se od 2. do 8. srpnja u Vilnius, u Litvi. Rok za prijave je 1. svibnja, odnosno 20. svibnja za one koji se prijavljuju bez stipendije.
klimatska_climatetracker.jpg

Ostanimo ispod 1.5!

Climate Tracker pokrenuo je literarni natječaj Ostanimo ispod 1.5!. Pobjedniku/ici natječaja osigurano je pokriće svih troškova za sudjelovanje na UNFCCC pregovorima u Njemačkoj. Prijave traju do 23. ožujka.
Foto: Booksa

Natječaj za dječje literarne radove

Cijeli svijet u proljeće obilježava Međunarodni dan dječje knjige i rođendan velikog pisca H. C. Andersena. Centar za kulturu Trešnjevka organizira 11. Festival dječje knjige koji slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Ove godine u sklopu Festivala po prvi put raspisuje se natječaj za dječje literarne radove pod nazivom Knjiga nije hrana, ali je poslastica. Prijave do 15. travnja.
fb_cover_14.03.2018..png

Besplatna pravna pomoć u Rijeci

Pravna klinika pruža primarnu besplatnu pravnu pomoć u svim pravnim područjima i svim građanima u potrebi. Građanke i građani moći će dobiti besplatnu pravnu pomoć u srijedu, 14. ožujka od 10 do 14 sati, u udruzi SOS Rijeka, na adresi Verdijeva 11.
yihrr_copy98180.jpg

Poziv za prijave - inicijativa Prošlost se nastavlja

Inicijativa Prošlost se nastavlja nudi ti priliku da napraviš generacijski iskorak i zajedno s mladima iz regije sudjeluješ u stvaranju novog pogleda na prošlost koja nas je dosad razdvajala. Pridruži se timu od više od 100 mladih ljudi iz pet država koji će zajednički kritički sagledati postojeće mitove i zajednički poslati snažnu poruku političarima da su dijalog i suradnja mogući. Rok za prijave je 14. ožujka.