Ideja

rekom2.jpg

Natječaj za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Koalicija za REKOM raspisuje natječaj za volontere* i volonterke* koji će sudjelovati u kampanji prikupljanja potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenih na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. siječnja 1991. do 31. prosinca 2001. godine), koja će trajati od 13. do 24. svibnja.
zenski_aktivizam.jpg

Mjesec ženskog aktivizma

Tijekom travnja i svibnja u Primorsko-goranskoj županiji, točnije na Cresu, Krku i u Rijeci održat će se šest različitih radionica namijenjenih ženama svih generacija kojima će se obilježiti Mjesec ženskog aktivizma. Sve radionice su besplatne, no broj mjesta je ograničen te je tako za sve radionice potrebna prethodna prijava.
vrt_hrana_povrce_zdravo_poljoprivreda_mk_copy87671.jpg

Sudjelujte u ozelenjivanju Velike Gorice povodom Dana planete Zemlje

Dođite na seminar o organiziranju zajednice s ciljem kvalitetnijeg upravljanja prirodnim resursima na području Grada Velika Gorica! Seminar će se održati u četvrtak, 20. travnja, s početkom u 10:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velike Gorice (Dvorana Gradske vijećnice).
3.png

Natječaj za najbolju fotografiju, pisani i likovni rad

Udruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna i ove godine povodom Svjetskog dana slobode medija organizira simpozij Mediji na drukčiji način. Tema devetog po redu simpozija je Žene u medijima, a održat će se 4. svibnja na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u dvorani Zagreb. Kao i svake godine do sada, u sklopu simpozija organiziran je i natječaj za najbolje studentske radove u sljedećim kategorijama: fotografija, likovni i pisani rad. Radovi se primaju do 30. travnja.
unnamed_7.png

Prijave za drugi Hrvatski ruralni parlament

Cilj Parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica i dati stanovnicima ruralnih područja priliku da utječu na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačaju veze i partnerstva. Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 5. travnja.
teh83_vizual_poster.jpg

Otvorena predregistracija za konferenciju Culture and Sharing Community

Savez udruga Rojca, kao član europske mreže nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Halles (TEH), organizira TEH konferenciju u Društvenom centru Rojc od 25. do 28. svibnja. Tema ovogodišnje konferencije je Kultura i zajednice dijeljenja (Culture and Sharing Communities). Predregistracije za konferenciju traju do 3. travnja.
unnamed_copy19731.jpg

Umjetnički natječaj #radnopravnost

Vox Feminae Platforma objavila je umjetnički natječaj #radnopravnost koji završava 2. travnja. Natječaj je namijenjen svim zainteresiranim umjetnicima i umjetnicama koji/e se izražavaju kroz ilustracije i dizajn; a cilj mu je pronaći autora ili autoricu vizualnog identiteta promotivnih materijala u sklopu projekta "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu".