Ideja

porto_etno_natjecaj.jpg

Natječaj za najbolji zaboravljeni kuharski recept

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture objavila je, ususret ovogodišnjem Porto Etno festivalu, Natječaj za najbolji zaboravljeni kuharski recept i poziva sve zainteresirane da prijave recepte na natječaj i pomognu u prikupljanju zaboravljenih recepata i kulinarskih običaja. Prijaviti se mogu recepti cijelog svijeta. Prijave do 20. kolovoza.
unnamed_27.jpg

Natječaj Komunikacijski šum

Komunikacijski šum je otvoreni natječaj za GIF animacije i memove organiziran u sklopu Media Mediterranea 21 festivala. Od vas se očekuje da interpretirate temu šuma (engl. noise) u digitalnoj komunikaciji i izradite GIF animaciju ili mem. Radovi će biti izloženi na festivalu u Puli, 17. kolovoza, a najbolji rad koji odabere stručni žiri bit će nagrađen novčanom nagradom od 500 kuna. Radove možete prijaviti do 4. kolovoza.
unnamed_26.jpg

Natječaj za kustose za sudjelovanje na CreArt seminaru u Skopju

Otvoren je natječaj za 20 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Umjetničke galerije i njihov rad s lokalnim umjetnicima, koja će se održati u Skopju, u Nacionalnoj galeriji Makedonije Daut Pasha Hamam od 3. do 5. listopada. Prijave do 15. kolovoza.
2019_subscena_quizzikal_korper_09062019_mg_4273_hd_web.jpg

The Sacred Feminine radionica

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na na prijavu za radionicu The Sacred Feminine: Stvaranje izvedbenog djela protiv diskriminacije seksualnih radnica/ka. Radionica će se održati od 5 – 9.kolovoza, a javna izvedba performansa nastalog na radionici 10. kolovoza. Prijave do 4. kolovoza.
unnamed_25.jpg

Volontiraj na Split Formatu!

Drugo izdanje splitskog međunarodnog festivala fotografije u Splitu koje će se održati od 2. do 16. studenog traži odgovorne i energične ljude željne novih iskustava da se pridruže volonterskom timu festivala. Prijave za volontere su otvorene do 31. srpnja.
nono.jpg

Poziv za izlaganje na fažanskom festivalu NONO Art Fiera

Udruga Prostor urbane kulture poziva likovne umjetnike svih generacija da se prijave sa radovima na natječaj za izlaganje u okviru prvog festivala NONO Art Fiera u Fažani. Među izlagačima biti će odabran i dobitnik otkupne nagrade u iznosu od 2000 kn. Prijave do 14. kolovoza.
electric_wonderland_1920x1080_fb_a_2.png

Electric Wonderland 2019

Otvoren je poziv na međunarodni maker/hacker ljetni kamp, a prvo izdanje kampa nosi naslov Emerging Environments. Kamp će se odviti od 1. do 7 rujna u Rakovom Jarku u Fužinama (Primorsko-goranska županija).
starfilm.jpg

Poziv za volontiranje na Star Film Festu u Sisku

Bliži nam se 6. po redu Star Film Fest, a organizacijski tim festivala traži mlade, entuzijastične i energične volontere koji će uz njih pridonijeti organizaciji festivala za pamćenje. Festival će se održati u razdoblju od 29. do 31. kolovoza u Sisku, a prijave za volontiranje traju do 1. kolovoza!
kamov.jpg

Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov 2019.

Hrvatsko društvo pisaca ustanovilo je 2014. godine Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Ovogodišnji natječaj je otvoren do 24. srpnja.