Ideja

17_fp_logo_strip.jpg

Natječaj za 17. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 17. Festival prvih. Radovi na temu: Nestalna ljubav – o krhkosti ljudskih odnosa mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 23. kolovoza.
peace_529380_960_720.jpg

Trening iz izgradnje mira u Ulcinju

Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd poziva na prijave na trening iz izgradnje mira koji će se održati od 18. do 28. listopada u Ulcinju u Crnoj Gori. Prijave do 23. rujna.
hdlu_copy87090.jpg

Natječaj za kustoski koncept 35. SALONA MLADIH

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje NATJEČAJ za kustoski koncept 35. SALONA MLADIH. Salon mladih je izložba namijenjena predstavljanju radova vizualnih umjetnika do 35 godina starosti iz Republike Hrvatske. 35. salon mladih planira se održati u galerijama Bačva, Prsten i PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika u terminu listopad – prosinac 2020. Prijave do 18. kolovoza.
radionica_razmjene_ideja_i_pripreme_projekata_img.jpg

Radionica razmjene ideja i pripreme projekata u zgFORUMU

ODRAZ i Institut za razvoj tržišta rada pozivaju na radionicu razmjene ideja i pripreme projekata za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba koju organiziraju okviru projekta ZgAktiv. Prijave do 8. srpnja.
upitnik.jpg

Natječaj za stipendiju Internationale Journalisten-Programma

Otvoren je natječaj za stipendiju International Journalists’ Programma raspisan za novinare iz srednje i istočne Europe kojom se omogućuje boravak i rad u jednoj od renomiranih njemačkih redakcija. Natječaj se posebno odnosi na novinare koji se bave temama klime i energije. Rok za prijave je 15. srpnja.
telling.jpg

Radionica spekulativnog dizajna

Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu) od 12. do 17. kolovoza u Društvenom centru Rojc u Puli organizira besplatnu radionicu spekulativnog dizajna pod nazivom ''Telling the Time: A Speculation in Designing Hybrid-Languages of Time''. Radionica će se održati pod vodstvom mentora Teda Hunta, uz gostujuće predavanje medijskog umjetnika Hrvoja Hiršla. Rok za prijavu je 21. srpnja.
zaglavlje_poziva_za_web.jpg

Poziv za sudjelovanje umjetnika - KARLOVAC DANCE FESTIVAL 009

Otvoren je poziv za sudjelovanje karlovačkih plesača i plesnih umjetnika u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 009, u organizaciji Free Dance-a. Free Dance poziva karlovačke plesače i plesne umjetnike da prijave svoje ideje za izvedbe do 10. srpnja. Poziv se osobito odnosi na lokalne autore, koreografe, plesače, pojedince ili grupe koje djeluju u suvremenom plesu, neovisno o iskustvu i formalnoj naobrazbi.
filmska_pocetnica_restart.jpg

Filmska početnica - besplatne filmske radionice u Zagrebu

Tijekom ljetnih praznika Filmska početnica donosi dvije besplatne višednevne radionice. Radionica filmskih eksperimenata traje tri dana od 3. do 5. srpnja, dok radionica 3D modeliranja traje dva dana i to 1. i 2. srpnja.