Ideja

krijes_zef.png

Predavanje, radionica i Ivanjski krijes

Predavanje, radionica i Ivanjski krijes održat će se 21. lipnja na biodinamičkom gospodarstvu "Drvo života", Ugarci 14. kraj Požege od 18:00 do 22:00 sata.
javni_poziv_rijeka2020.jpg

Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru

Javni poziv Prepoznavanje odsustva raspisuje Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (Memorijalni centar Lipa pamti), a program se provodi u partnerstvu s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke i TD Rijeka 2020 d.o.o., kao dio programskog pravca Doba moći u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Rok za prijavu na javni poziv je 25. kolovoza.
puo_zagreb.png

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja.
shema_stvari_radionica_jennifer_lyn_morone.jpg

Shema stvari – radionica pisanja priča o budućnosti rada

Udruga Drugo more poziva na dvodnevnu radionicu pisanja priče, koju će 19. i 20. lipnja u Filodrammatici (Korzo 28, Rijeka) voditi američka umjetnica Jennifer Lyn Morone.Radionica pisanja priča i scenarija održat će se u srijedu od 16 do 21 sat, i u četvrtak od 11 do 16 sati, uz mogućnost prilagodbe termina prema dogovoru s polaznicima. Uz kratko motivacijsko pismo, prijave šaljite na adresu info@drugo-more.hr. Pored interesa za pisanje i oblikovanje priča, poželjno je i poznavanje engleskog jezika.
unnamed_20.jpg

Animiraj i ti!

U sklopu Filmaktivovog dugogodišnjeg edukacijskog programa Primijenjeni video u srijedu, 26. lipnja, započinje radionica izrade lutaka i stop motion animacije. Radionica će trajati četiri dana tijekom kojih će se polaznici upoznati s izradom glinenih lutaka, scenografije, postavljanja scene i animacijom izrađenih likova. Prijave do 19. lipnja.
unnamed_15.png

Izvedbe svakodnevice u Zapruđu

Pozivaju se svi zainteresirani na besplatno vodstvo novozagrebačkim naseljem Zapruđe. Maroje Mrduljaš, Bojan Krištofić i Boris Vidaković pomoći će zainteresiranima pobliže upoznati ovo posebno naselje. Predviđeno trajanje jednog vodstva je tri sata, a termini su 10., 12. i 14. lipnja.
unnamed_19.jpg

Poziv za izlaganje u Galeriji Spot u 2020.

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju umjetnik/c/e i kustos/ic/e da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2020. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja.