Ideja

eko_pan_dan_otvorenih_vrata.png

Dan otvorenih vrata u Eko Panu

Karlovačka udruga Eko Pan pridružuje se Danu otvorenih vrata udruga, 17. i 18. svibnja. Program donosi radionicu i razmjenu sadnica i sjemena. Sudjelovanje na radionici je besplatno.
natjecaj_2020.jpg

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2020.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoskih koncepcija i problemskih izložaba vezanih za arhitekturu i dizajn te fotografiju u 2020. godini. Natječaj je otvoren do 14. lipnja.
vox_feminae_festival_3_foto_nina_durdevic.jpg

Natječaj za program 13. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 13. Vox Feminae Festivala te društveno kulturnog centra Šesnaestica. Prijave do 9. lipnja.
Foto: Drugo more

Elektro furda - second hand minimalizam

Pod krilaticom recikliranje i minimalizam!, zagrebačka organizacija Radiona.org u suradnji s Drugim morem, u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, poziva na zanimljive radionice izrade predmeta od odbačenih materijala i oživljavanja pokvarenih kućanskih uređaja. Besplatne radionice, namijenjene građanima svih uzrasta i kompetencija, održat će se u subotu 18. svibnja na zametskom Trgu riječkih olimpijaca od 17 do 20 sati, te u nedjelju 19. svibnja na platou iznad Ulice Save Jugo Bujkove na Škurinjama, od 11 do 14 sati.
rijeka2020.jpg

Društveno odgovorna kultura i umjetnost - prijave za edukaciju

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u suradnji s Fondom za druge i Dominom objavljuje poziv za sudjelovanje u prvom modulu kontinuiranog edukacijskog programa 'Društveno odgovorna kultura i umjetnost'. Rok za prijavu je nedjelja, 19. svibnja, u 23,59 sati, a rezultati će biti objavljeni tijekom ponedjeljka, 20. svibnja.
ruralni_parlament.png

3. Hrvatski ruralni parlament

Otvoren je poziv za sudjelovanje na trećem Hrvatskom ruralnom parlamentu koji će se održati 20. - 23. svibnja u Tisnome, Vodicama i okolici! Prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 13. svibnja.
Lana Stojičević: Kad ne dime tvornički dimnjaci, Šibenik, projekt realiziran unutar Umjetničkog pojmovnika javnog prostora 2018. Foto: Goran Radošević

Umjetnički pojmovnik javnog prostora u Slavonskom Brodu

Otvoreni likovni pogon i Muzej Brodskog Posavlja pozivaju mlade umjetnike i umjetnice do 33. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru na kojem će zajedno s građanima*kama Slavonskog Broda osmisliti privremene umjetničke intervencije na teme koje su relevantne za život u tom gradu. Sastavni dio prijave je prijedlog intervencije. Rok za prijavu je 7. lipnja.