Novac

knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy20479.jpg

DHK raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu. Rok za prijave je 6. svibnja.
life_logo_odraz.jpg

Otvoren LIFE natječaj za 2019. godinu

Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2019. godinu. Natječaj je otvoren 4. travnja i bit će otvoren do lipnja za konceptne sažetke koji se prijavljuju na potprogram Okoliš, odnosno do rujna za projektne prijedloge koji se prijavljuju na Klimatske aktivnosti.
kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy45790.jpg

Natječaj za jačanje francusko-hrvatskih partnerstava

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje prvi natječaj za organizacije civilnog društva. Prijave se primaju do 30. travnja.
image002.jpg

HT nagrada za mlade

MSU poziva mlade umjetnike i umjetnice da se prijave za novu HT-ovu nagradu za mlade. Međunarodno stručno povjerenstvo od pristiglih će radova u novoj kategoriji Za mlade izabrati najuspješniji rad koji će biti izložen na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost i nagraditi ga s 20 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do 18. ožujka.
sia_cover.png

Otvorene prijave za Social Impact Award program

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Tijekom 2019. godine programom će biti obuhvaćeno najmanje 150 studenata/ica i mladih koji žele razviti svoje poslovne ideje. Prijave su otvorene do 1. svibnja.
plastic_challenge.jpg

Pokrenut natječaj za europske društvene inovacije za 2019.

Europska komisija otvorila je natječaj za europske društvene inovacije za 2019. Tema je ovogodišnjeg natječaja rješavanje problema plastičnog otpada, a traže se ideje i projekti u kojima se plastični otpad smanjuje uvođenjem sustavnih promjena na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Neovisno povjerenstvo odabrat će tri projekta kojima će se u listopadu 2019. dodijeliti po 50 000 EUR.
hnd_copy70939.jpg

Natječaj Velebitska degenija

Otvoren je Natječaj za godišnje nagrade Velebitska degenija, za najbolji novinarski rad o zaštiti okoliša (po jedna nagrada za radove objavljene u tisku, internetu, na radiju, televiziji te za fotografiju), u razdoblju od 1. ožujka 2018. godine do 28. veljače 2019. godine. Prijave do 1. travnja.