Foto galerija

Idomeni: Znaš li što će biti s nama?

Došla si iz vanjskog svijeta, što kažu o nama, hoće li nam pomoći? Znamo, da, znamo da se granice neće otvoriti, ali što će sad biti s nama? Mi smo Sirijci, nas neće vratiti u Tursku?

Za Hrvatsku bez krzna

Prijatelji životinja organizirali su javno okupljanje kako bi apel za Zakon o zaštiti životinja predali premijeru Tihomiru Oreškoviću.

Prijatelji kroz stoljeća

Prijatelji kroz stoljeća nova je kampanja azila Dumovec i Prijatelja životinja. Na fotografijama članovi Reda Čuvara grada Zagreba poziraju s napuštenim ljubimcima.

Italija odlučuje o bušenju Jadrana

"17. travnja izađite na referendum i glasajte 'za' zaustavljanje bušenja Jadrana", pozvali su aktivisti i aktivistice Greenpeacea u brojnim talijanskim gradovima.

Knjižnica u koferu za djecu izbjeglice

Dječja knjižnica u koferu stigla je u kamp u Slavonskom Brodu kako bi djeci koja se tamo nalaze, kao i njihovim roditeljima, barem malo uveselili teške izbjegličke dane.

Činči u kavezu za život bez krzna

Građani su se danas pridružili Činči u kavezu na nekoliko minuta te time iskusili na barem trenutak osjećaj zatočeništva koje činčile proživljavaju na farmama za uzgoj.

Ne damo Varšavsku!

Točno prije šest godina uništen je simbol borbe za Varšavsku ulicu i borbe protiv otimačine javnog prostora – petometarska skulptura trojanskog konja. Pogledajte fotogaleriju noćne policijske akcije.

Noćne šetnje po Velebitu

Medvjed, ris, jazavac, lisica, samo su neke od životinja koje je ulovila noćna kamera u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Pogledajte fotogaleriju!

Poštujte Zakon o zaštiti životinja!

Zakon o zaštiti životinja stupio je na snagu još daleke 2007. godine, a devet godina kasnije situacija je alarmantna, što pokazuje i slučaj Dubrovnika.

Zagreb dobiva studio ulične umjetnosti

Prvi studio ulične umjetnosti, Street Art Studio Lapo Lapo otvara se danas u središtu Zagreba, kao svojevrsni atelier otvorenog tipa i platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost.