Kultura

pobunjena_zelja_vizual.jpg

Revija malih književnosti: Pobunjena želja (Magreb)

14. izdanje Booksinog festivala Revija malih književnosti održat će se od 3. do 7. prosinca i ugostit će književnice i književnike iz zemalja Magreba, odnosno iz Maroka, Alžira, Tunisa i Libije. I ove godine nastavlja se suradnja s Human Rights Film Festivalom. Zajednički program zove se Pobunjena želja i osim u Zagrebu održat će se u Rijeci i Dubrovniku, a objavit će se i antologija suvremene književnosti Magreba naslova Ovo tijelo nije kuća.
z_elimir_z_ilnik_gradani_iz_sjene_izloz_ba.jpg

Želimir Žilnik: Građani iz sjene

U četvrtak, 22. studenog u 19 sati, u Galeriji Nova otvara se izložba Želimir Žilnik – Građani iz sjene, čije su kustosice kolektiv Što, kako i za koga / WHW. Zagrebačka izložba bavi se manje poznatim periodima Žilnikovog opusa. Naziv izložbe Građani iz sjene odražava autorov cjeloživotni interes za nevidljive, potlačene i nedovoljno ili pogrešno predstavljane građane. Izložba je otvorena do 2. veljače 2019. godine.
03.jpg

Davor Konjikušić - Kadar u Kampusu

Fotografska radionica Davora Konjikušića Kadar u Kampusu u organizaciji AK galerije i Drugog kadra, održava se 16.,17. i 18.11. u prostoru AK galerije i koprivničkog Kampusa. Radionica je besplatna, broj polaznika ograničen.
dugineobitelji_svanasavjencanja01.jpg

Sva naša vjenčanja u Rijeci

Udruga Dugine obitelji, u suradnji s udrugom LORI i Gradskom knjižnicom Rijeka organizira izložbu fotografija Sva naša vjenčanja, koja će se otvoriti u četvrtak, 15. studenog od 18 sati, u Narodnoj čitaonici u Rijeci. Izložba po prvi puta donosi dokumentaristički prikaz sklapanja životnih partnerstava u Hrvatskoj.
fejs_kaver.jpg

Mane Mei - Kud puklo da puklo

KA-MATRIX organizira izložbu zagrebačkog street art umjetnika i grafitera Mane Meia. U galeriji ZILIK predstavit će nove radove nastale tijekom posljednjih godina koji uključuju i poznatu seriju radova Pik-traka, kao i grafite na istaknutim lokacijama mnogih hrvatskih i europskih gradova. Izložba se otvara 14. studenog u 18 sati.
banana_split_screeen_s01e02_marka_zvaka_vizual.jpg

Banana Split Screen: Marka Žvaka

U drugom nastavku serijala razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu pod nazivom Banana Split Screen, u srijedu, 14. studenog u 20 sati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) održat će se premijerno prikazivanje najnovijeg video uratka poznatih beogradskih YouTubera Dušana Šaponje i Dušana Čavića, poznatijih pod imenom Marka Žvaka.
hasanaginica20_blok.jpg

Hasanaginica 2.0

Predstavljanje umjetničke knjige Hasanaginica 2.0, nastale u sklopu projekta Pro(iz)vedi mladost u kulturi, održat će se 15. studenog s početkom u 18 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb)
d14_kolektivna_izlozba_za_jedno_tijelo.jpg

Večer s WHW Akademijom – Kolektivna izložba za jedno tijelo

Prvo javno događanje u sklopu WHW Akademije, koja je započela s radom polovicom listopada, bit će gostovanje kustosa Pierrea Bal-Blanca koji će u s umjetnikom Manuelom Pelmuşom te u suradnji s polaznicima WHW Akademije (Laura Barić, Jakub Danilewicz, Phillippa Driest, Vida Guzmić, Larion Lozovoy, Petra Mrša, Jelena Petric i Paky Vlassopoulou) predstaviti projekt Kolektivna izložba za jedno tijelo pokrenut u sklopu Documente 14 prošle godine. Događanje će se održati 9. studenog s početkom u 20 sati, u Sceni F22 (Frankopanska 22, Zagreb).
motus.jpg

Motus, Fakofbolan i Treaviit u Močvari

Pozivamo vas na feštu povodom obilježavanja trideset godina Motusa u zagrebačkom klubu Močvara. Već tradicionalno Motusi na svojim proslavama ugošćuju prijateljske bendove,a za ovu priliku nastupit će odlični Fakofbolan (Pula) i Treaviit (Karlovac). Koncert će se održati 1. prosinca s početkom u 21 sat, a cijena karte u pretprodaji je 40 kn, dok će na dan koncerta iznositi 50kn. Karte će se moći nabaviti u Dirty old shop (Tratinska 18) i Valhalla metal bar (Radićeva 25).
sapati_iz_hutonga_vizual.jpg

Amy Suo Wu: Šapati iz hutonga

Otvorenje izložbe Šapati iz hutonga kinesko-australsko-nizozemske umjetnice Amy Suo Wu, u organizaciji udruge Drugo more, održat će se 8. studenog s početkom u 20 sati, u galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka). Izložba je otvorena do 23. studenog, radnim danima od 17 do 20 sati.