Kultura

Kries

Kries u Boogaloou/ ODGOĐENO

Kries je prije dvije godine imao svoj sad već kultni nastup u rasprodanom zagrebačkom Boogaloou što im je ujedno bio i najveći solo koncert u dosadašnjem djelovanju, a na isto se mjesto vraćaju ovaj put u društvu svojih dragih kolega iz benda Veja. Za novo ekstatično iskustvo u rokovnike ili pametne mobitele valja pribilježiti subotu, 27. ožujka.
malick.jpg

Retrospektiva Terrencea Malicka u kinu Tuškanac

Retrospektiva velikog američkog redatelja Terrencea Malicka održat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac od petka, 21. veljače do ponedjeljka, 24. veljače. Prikazat će se ukupno šest filmova.
Foto: Saša Šimpraga

Nestajanje trogirskog motela

Rad nizozemskog umjetnika Tillmana Mayera - Faje posvećen trogirskom motelu biti će predstavljen u utorak, 18. veljače, u parku Fortin u Trogiru, u trajanju kroz čitav dan. U umjetničkom radu Mayera- Faje fokus je na neuspjehu utopijskih urbanih snova. Pored intervencija u nizozemskim gradovima, bavio se i urbanizacijom Sovjetskog Saveza, a ovo mu je prvi rad vezan za modernističku baštinu Jugoslavije.
Foto: Pixabay

Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu

Zbor znanstvenih novinara HND-a poziva na tribinu Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu koja će se održati u utorak, 18. veljače, s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2). Cilj tribine je bolje povezivanje predstavnika medicinske struke i novinarske zajednice kako bi mediji o korona virusu mogli izvještavati što kvalitetnije i odgovornije, bez nejasnoća i širenja panike.
meunarodni_dan_darivanja_knjigom_2020_event_thumbnail.jpg

Međunarodni dan darivanja knjigom

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da tog dana daruju knjigu ili slikovnicu.
muzejsusjedstva.jpg

Prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka

O 26. do 29. veljače u društvenom i umjetničkom prostoru Baza i u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu održat će se drugo prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka. Riječ je o projektu koji je javnosti predstavljen krajem prošle godine, a cilj mu je istražiti i zabilježiti povijest Trešnjevke kroz rad sa zajednicom.
wheelchair_3088991_960_720.jpg

Pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama u Splitu

Okrugli stol Pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama u gradu Splitu, održat će se u ponedjeljak, 10. veljače u 18 sati, u prostorijama Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, (Dioklecijanova 7, Split). Razgovarat će se o trenutnom stanju u Splitu vezano za pristup osoba s invaliditetom kulturnim događanjima i institucijama, i tome što je sve potrebno napraviti kako bi se tim osobama omogućilo što lakše pristupiti i sudjelovati u kulturnim sadržajima.
Foto: Leda Sutlović

Što mi je ovo trebalo? Pogačar i Sršen

U utorak, 11. veljače u 19 i 30 sati, u klubu Booksa održat će se prvi razgovor naziva Što mi je ovo trebalo? na temu književnih i prevodilačkih rezidencija, a u razgovoru će sudjelovati pjesnik i publicist Marko Pogačar i urednik i izdavač Ivan Sršen.