Kultura

glavni_baner_cijeli_ciklus.jpg

Feminizam i filmska romansa

Krajem siječnja počinje nova sezona Kino učionice, programa u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina, koji s riječkog Sveučilišta feminističku misao već četvrtu godinu dovodi u multifunkcionalni prostor Mini Art-kina. Ovogodišnja sezona Kino učionice započinje u četvrtak 30. siječnja i to već tradicionalno, okruglim stolom. Na okruglom stolu O feminizmu i filmskog romansi sudjelovat će Nataša Antulov, Tea Škokić i Boris Ružić, uz moderatorice programa Dubravku Dulibić Paljar i Mariju Katalinić.
valeria_graziano_vizual.jpg

Rad u skrbi protiv režima rada

Valeria Graziano, istraživačica Centra za postdigitalne kulture engleskog Sveučilišta Coventry, održat će u četvrtak, 23. siječnja u 19 sati predavanje Rad u skrbi protiv režima rada u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka).
rara_senal.jpg

Prezentacija: Pobuna u Čileu

U utorak, 21. siječnja u 19 sati, u Infoshop knjižnici Pippilotta, održat će se predstavljanje političko-sociološkog procesa u Čileu, pokrenutog prije nekoliko mjeseci. Temu će približiti gošće koje djeluju kroz Radio Rara Señal. Predavanje i diskusija održat će se na engleskom jeziku.
unnamed_47.jpg

Queer MoMenti se vraćaju na veliko platno

Filmski program Queer MoMenti udruge Domino, u suorganizaciji s Kulturno-informativnom centrom Zagreb, nastavlja se 22. siječnja, s adresom u Preradovićevoj ulici 5, premijernim prikazivanjem triju igranofilmskih naslova.
raspored_copy_1.jpg

DORF u KC Mesnička

Ljubitelji glazbenih dokumentarnih filmova u Zagrebu zahvaljujući suradnji sa Kulturnim centrom Mesnička imat će priliku pogledati u prvoj polovici godine DORF filmove, u tjednom ritmu, uz razgovore s gostima, i to sve besplatno. Prva projekcija održat će se 20. siječnja.
Foto: Domen Pal

Brojeći Mjesečeve kratere

Kao zagrijavanje za brojne događaje u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i programskog pravca Dopolavoro, čiji je nositelj, Drugo more novu sezonu započinje gostovanjem grčke umjetnice Kyriaki Goni i njezinom samostalnom izložbom Brojeći Mjesečeve kratere u Galeriji Filodrammatica. Umjetnica će izložbu predstaviti u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1) u četvrtak 16. siječnja u 19 sati, nakon čega će se izložba u 20 sati i službeno otvoriti. Izložba ostaje otvorena do 31. siječnja.
unnamed_45.jpg

40 godina art ljubavi Vlaste Delimar

U četvrtak 9. siječnja u prostoru Galerije Bačva i Galerije PM, s početkom u 19 sati, održat će se performans i otvorenje izložbe Vlaste Delimar pod nazivom 40 godina art ljubavi Vlaste Delimar kojim se obilježava 40 godina njezina umjetničkog djelovanja.
much.jpg

Dobrotvorna predstava Münchhausen

U nedjelju, 22. prosinca u 20 sati, dođite u Teatar Exit na dobrotvornu predstavu Münchhausen u izvedbi Vilima Matule. Na izborni dan, s birališta možete doći izravno na predstavu o najpoznatijem svjetskom lažljivcu i vidjeti kako priča o barunu Münchhausenu rezonira u vremenu u kojem su lažne vijesti posvuda, a istina sve teže dolazi do izražaja. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica pomoći će Zakladi Solidarna u razvoju fonda „#Spasime te fonda za stipendije djece slabijeg imovinskog statusa.