Kultura

Foto: D. Konjikušić

Izložba "Novosti 20/20" u Pogonu Jedinstvo

U zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, od 11. do 20. listopada, odražava se izložba "Novosti 20/20", u povodu 20 godina kontinuiranog izlaženja samostalnog srpskog tjednika ''Novosti''.
mochvarnaaura_mochvara.jpg

Svjetski dan hrane u Močvari

Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, zagrebački Klub Močvara organizira natjecanje u jedenju ljutih umaka i skup radionica uz roštilj s hranom na biljnoj bazi u nedjelju, 13. listopada, od 16 sati do ponoći. Događaj je nastao u sklopu projekta Močvarna aura te u suradnji s Centrom za zaštitu životinja i prirode – Key, udrugom Avokado i udrugom Tricycle Trauma.
S druge strane ogledala

S druge strane ogledala - od pacijenta do programera

U subotu 12. listopada u 19 sati, u Centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku, održat će se dobrotvorna kazališna večer i popratna donatorska akcija "S druge strane ogledala: od pacijenta do programera", u organizaciji Zaklade SOLIDARNA i udruge Ludruga u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja.
maker_faire_zagreb.jpg

Maker Faire Zagreb 2019.

Festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva Maker Faire Zagreb održat će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, 12. i 13. listopada, od 10 do 17 sati. Ulaz na događanje je besplatan.
muzej_susjedstva_baza.jpg

Prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka

U društvenom i umjetničkom prostoru Baza u četvrtak, 10. listopada, započinje prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka. Građane se poziva da donesu fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti kvarta. Ideja muzeja je dati vrijednost pričama iz zajednice koje nisu dio službene povijesti.
jane_w.jpg

2. Jane’s Walk seminar: Zaigraj se sad, otkrij grad!

2. Jane’s Walk seminar u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i aktivista Mapiranja Trešnjevke održat će se u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Park Stara Trešnjevka 1) od 18. do 20. listopada pod naslovom "Zaigraj se sad, otkrij grad!"
clubture_copy86811.png

12. Clubture Forum u Zagrebu

Savez udruga Klubtura i Savez udruga Operacija grad od 9. do 11. listopada u Zagrebu organiziraju 12. Clubture Forum.
Foto: HNK Split (Facebook)<br>

Pokret glasniji od riječi

Kritika plesne predstave Confini Disumani Compagnie Equilibrio Dinamico na Splitskom ljetu