Kultura

S druge strane ogledala

S druge strane ogledala - od pacijenta do programera

U subotu 12. listopada u 19 sati, u Centru mladih Ribnjak u istoimenom zagrebačkom parku, održat će se dobrotvorna kazališna večer i popratna donatorska akcija "S druge strane ogledala: od pacijenta do programera", u organizaciji Zaklade SOLIDARNA i udruge Ludruga u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja.
maker_faire_zagreb.jpg

Maker Faire Zagreb 2019.

Festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva Maker Faire Zagreb održat će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, 12. i 13. listopada, od 10 do 17 sati. Ulaz na događanje je besplatan.
muzej_susjedstva_baza.jpg

Prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka

U društvenom i umjetničkom prostoru Baza u četvrtak, 10. listopada, započinje prikupljanje priloga za virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka. Građane se poziva da donesu fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti kvarta. Ideja muzeja je dati vrijednost pričama iz zajednice koje nisu dio službene povijesti.
jane_w.jpg

2. Jane’s Walk seminar: Zaigraj se sad, otkrij grad!

2. Jane’s Walk seminar u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i aktivista Mapiranja Trešnjevke održat će se u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka (Zagreb, Park Stara Trešnjevka 1) od 18. do 20. listopada pod naslovom "Zaigraj se sad, otkrij grad!"
clubture_copy86811.png

12. Clubture Forum u Zagrebu

Savez udruga Klubtura i Savez udruga Operacija grad od 9. do 11. listopada u Zagrebu organiziraju 12. Clubture Forum.
Foto: HNK Split (Facebook)<br>

Pokret glasniji od riječi

Kritika plesne predstave Confini Disumani Compagnie Equilibrio Dinamico na Splitskom ljetu
filmskaskola.jpg

Počinje Filmska škola Kinokluba Zagreb

Prvo ovosezonsko izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb počet će uvodnim predavanjem u četvrtak, 3. listopada, u 19 sati u kino dvorani Kinokluba Zagreb. Predavači će sve zainteresirane upoznati s programom i rasporedom škole, a predavanje je otvorenog tipa.
snz_filmska_industrija.jpg

RETROPOLIS: Presjecišta socijalnog planiranja i socijalne medicine

Obilazak Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" (Ulica J.D. Rockefellera 4, Zagreb) uz predavanja prof.dr.sc. Ankice Sente Marić i dr.sc. Tamare Bjažić Klarin i projekcije filmova iz arhiva Škole održat će se 5. listopada s početkom obilaska u 10.45 h. Kraj programa je oko 13 h.