Kultura

Foto: Domen Pal

Brojeći Mjesečeve kratere

Kao zagrijavanje za brojne događaje u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i programskog pravca Dopolavoro, čiji je nositelj, Drugo more novu sezonu započinje gostovanjem grčke umjetnice Kyriaki Goni i njezinom samostalnom izložbom Brojeći Mjesečeve kratere u Galeriji Filodrammatica. Umjetnica će izložbu predstaviti u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1) u četvrtak 16. siječnja u 19 sati, nakon čega će se izložba u 20 sati i službeno otvoriti. Izložba ostaje otvorena do 31. siječnja.
unnamed_45.jpg

40 godina art ljubavi Vlaste Delimar

U četvrtak 9. siječnja u prostoru Galerije Bačva i Galerije PM, s početkom u 19 sati, održat će se performans i otvorenje izložbe Vlaste Delimar pod nazivom 40 godina art ljubavi Vlaste Delimar kojim se obilježava 40 godina njezina umjetničkog djelovanja.
much.jpg

Dobrotvorna predstava Münchhausen

U nedjelju, 22. prosinca u 20 sati, dođite u Teatar Exit na dobrotvornu predstavu Münchhausen u izvedbi Vilima Matule. Na izborni dan, s birališta možete doći izravno na predstavu o najpoznatijem svjetskom lažljivcu i vidjeti kako priča o barunu Münchhausenu rezonira u vremenu u kojem su lažne vijesti posvuda, a istina sve teže dolazi do izražaja. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica pomoći će Zakladi Solidarna u razvoju fonda „#Spasime te fonda za stipendije djece slabijeg imovinskog statusa.
zagreb_otpad_mk_copy59794.jpg

Okrugli stol o sprječavanju nastanka otpada

Sprječavanje nastanka otpada naziv je okruglog stola koji će biti održan u četvrtak, 19. prosinca u 12 sati, u dvorani Županijske komore Split HGK-a (Trumbićeva obala 4). 
123.jpg

LOTY: Dodjela nagrada za LezBijku godine

U petak, 20. prosinca u 20 sati, u Melinu se održava osma dodjela nagrada za lezBijku godine, koju organizira udruga Zbeletron. Zbeletronke u opisu događaja pozivaju zainteresirane da izađu i glasaju, jer: "ponuda je daleko perspektivnija od one koja će vam se dva dana kasnije nuditi na predsjedničkim izborima!".
ateatar.jpg

Anafilaksa u režiji Ane Merlin

Premijera kazališne predstave Anafilaksa, ujedno i svečano otvorenje nezavisnog kazališta A teatar, novog projekta akademske glumice i redateljice Ane Merlin, održat će se 18. prosinca u 20 sati na sceni Vidra.
hoerspiel_all_tomislav_cuveljak.jpg

HOERSPIEL na Sceni Ribnjak

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), od publike i kritike cijenjena "kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija" dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro vraća se u Zagreb! U Sceni Ribnjak u subotu, 28. prosinca održat će se dvije izvedbe, u 18 i u 20 i 30 sati.