Kultura

123.jpg

LOTY: Dodjela nagrada za LezBijku godine

U petak, 20. prosinca u 20 sati, u Melinu se održava osma dodjela nagrada za lezBijku godine, koju organizira udruga Zbeletron. Zbeletronke u opisu događaja pozivaju zainteresirane da izađu i glasaju, jer: "ponuda je daleko perspektivnija od one koja će vam se dva dana kasnije nuditi na predsjedničkim izborima!".
ateatar.jpg

Anafilaksa u režiji Ane Merlin

Premijera kazališne predstave Anafilaksa, ujedno i svečano otvorenje nezavisnog kazališta A teatar, novog projekta akademske glumice i redateljice Ane Merlin, održat će se 18. prosinca u 20 sati na sceni Vidra.
hoerspiel_all_tomislav_cuveljak.jpg

HOERSPIEL na Sceni Ribnjak

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), od publike i kritike cijenjena "kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija" dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro vraća se u Zagreb! U Sceni Ribnjak u subotu, 28. prosinca održat će se dvije izvedbe, u 18 i u 20 i 30 sati.
image002_2.jpg

Slikari dobrog srca

Aukcija slika pod nazivom Slikari dobrog srca održat će se u petak, 20. prosinca s početkom u 19 sati, u klubu Privrednikov dom (Preradovićeva 18, Zagreb). Zainteresirani posjetitelji će kupnjom ponuđenih slika ujedno učiniti dobro djelo i omogućiti daljnje obrazovanje vrijednim i talentiranim mladim ljudima.
kinoklub_zagreb.jpg

Filmski Šamanizam

Program obilježavanja desete godišnjice smrti Vedrana Šamanovića, najdugovječnijeg predsjednika Kinokluba Zagreb održat će se u subotu, 14. prosinca, u 19 sati.
knjige_knjizevnost_knjiznica_izdavastvo_knjiga_foto_to_copy73828.jpg

Knjige "u službi" životinja

U petak, 13. prosinca, od 16.00 – 21.00 sat u zagrebačkom klubu Booksa održat će se akcija naziva Najkorisnije knjige u gradu: božićno izdanje! kojoj je cilj prikupiti pomoć za napuštene gradske životinje o kojima skrbi udruga Futura.
unnamed_39.jpg

Tri života i Ženski film

Program Film XX: Ženski filmski narativi Kulturno informativnog centra sastoji se od nekoliko filmskih ciklusa, a fokusiran je na reprezentativne redateljice koje su i dalje rijetka pojava u patrijarhalnom svijetu filma. U utorak, 10. prosinca u 19 sati, u Dokukinu KIC prikazuju se dva utjecajna dokumentarca drugog feminističkog vala snimljena 1971. godine - Tri života Kate Millett i Ženski film kolektiva San Francisco Newsreel.