Kultura

unnamed.gif

KURS: Lekcije o odbrani

Izložba Lekcije o odbrani novi je korak u višegodišnjem KURS-ovom istraživanju kulture u Narodnooslobodilačkom pokretu. Fotografije, arhivski materijali i istraživački uvidi iz prethodnih faza prevode se u likovni jezik, seriju grafika popraćenu tekstovima. Otvorenje izložbe je 4. prosinca u 19 sati, u BLOKu (Adžijina 11, Zagreb). Izložba ostaje otvorena do 21. prosinca.
silabus_piratske_skrbi.jpg

Piratska skrb: Predstavljanje kolektivnog silabusa

Istraživački projekt Pirate Care ("piratska skrb"), koji se provodi u sklopu programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, predstavit će 28. studenog u 19 sati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) "silabus piratske skrbi u nastajanju".
75557488_3057373937610427_8197987610417692672_o.jpg

Turbo tribina: Crni mundiri

Močvarna Turbina - turbo tribina o black metal sceni pod nazivom Crni mundiri održava se u četvrtak, 28. studenog u 19 sati, u prostoru Močvare. O temi će raspravljati: Mirela Travar, Filip Pacak (Subsonic Events, Oluja Fest) i Antonio Lacko (NASTY Events) dok će moderator biti Luka Antić, ujedno i voditelj turbo tribina.
kuca_pokraj_mora_motel_trogir_mediteranska_mreza_modernizma.jpg

Izložba: Kuća pokraj mora

Izložbu Kuća pokraj mora možete pogledati u Knjižnici Jelkovec, od 30. studenoga do 9. prosinca. Izložba se održava povodom međunarodne incijative projekta Motel Trogir /Mediteranske mreže modernizma za proglašenje Kuće pokraj mora zaštićenim kulturnim dobrom.
rundek_facebook.png

Božićni koncert Darka Rundeka

Darko Rundek u četvrtak, 19. prosinca u 21 sat, po prvi puta stiže u Vintage Industrial i sa svojom Ekipom, pod božićnim predznakom koncerta, provodi kroz svoje najveće pjesme. Ulaznice: 100kn, na dan koncerta 120 kn.
02102017_117.jpg

Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti

Udruga Biovrt u subotu, 7. prosinca u 10 sati, organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor 'Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti' i razmjenu domaćeg sjemenja. Događaj će se održati u dvorani Scheier u Čakovcu, u dvorani na prvom katu zgrade.
prison_553836_960_720.jpg

Iza rešetaka: prava migranata u detenciji

Na HRFF-u će se u utorak, 3. prosinca u 14 sati, održati tribina Iza rešetaka: prava migranata u detenciji, koja će otvoriti pitanja o zatvaranju migranata u detenciju te propitati trenutne prakse koje se provode u RH. Na tribini će govoriti autorica smjernica za unapređenje sustava zaštite prava žrtava kaznenih djela počinjenih u detenciji Petra Glušćić Puljek i H-Alterova novinarka Ivana Perić. Razgovor će moderirati Tea Vidović iz Centra za mirovne studije.
revija.jpg

Revija malih književnosti: Egipat

Booksina jubilarna 15. Revija malih književnosti po prvi puta hrvatskoj će publici predstaviti vodeća imena egipatske suvremene književnosti, od 28. studenog do 5. prosinca. U sklopu Revije Booksa će objaviti i antologiju suvremenih pisaca i spisateljica iz Egipta - Naše trube izazvale su tišinu, a u Hrvatsku će doći autori/ce: Mansoura Ez-Eldin, Nael el-Toukhy, Jaser Abdel Latif te selektorica autora zadnjih triju Revija posvećenih arapskoj književnosti Zeina Halabi. Ulaz na sve programe je besplatan.
usmeni_spomenik.jpg

Usmeni spomenik zaboravljene povijesti

Zadarska premijera kazališne šetnje pod nazivom Usmeni spomenik, u režiji Anice Tomić, a prema dramatizaciji Jelene Solarić, održat će se u četvrtak, 28. studenog, u 20 sati u organizaciji Domina i Zadra snova, uz podršku mreže Clubture.
upset_art_fest.png

UPSET Art Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom

Centar za kulturu Trešnjevka organizira prvi UPSET Art Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom koji će se održati u petak, 29. i u subotu, 30. studenog, u Centru za kulturu Trešnjevka. Program Festivala prvog dana se održava u predvorju u 15 sati, a na pozornici u 17 sati, a drugog dana u predvorju u 10 sati, a na pozornici u 17 sati.