Kultura

arabian_night.jpeg

Arapska večer: Plesno i gastronomsko druženje u ATTACK-u

Drugačija glazba u petak, 20. rujna, od 21 sat, u zagrebačkom klubu Attack predstavlja glazbeni program Arabian Night. Ambient, psydub i chill out glazbu, tematski povezanu s bliskoistočnim glazbenim izričajima, birat će Indra, Blue Forest i Hand of Damaru.
Foto: Martin Nadal

Kritički okidači u Filodrammatici

U organizaciji udruge Drugo more, u četvrtak 19. rujna u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka) otvorit će se izložba Kritički okidači španjolskih umjetnika Césara Escudera Andaluza i Martína Nadala. Na otvorenju u 20 sati umjetnici će okupljene provesti kroz predstavljene radove, koje su dosad izlagali na brojnim međunarodnim događajima, muzejima, galerijama i konferencijama. Izložba ostaje otvorena do 4. listopada.
Foto: V. Benović, MUO

Biciklirajmo do MUO!

Muzej za umjetnost i obrt priključio se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti inicijativom pod nazivom Biciklirajmo do MUO!. Tom prigodom svi koji u tjednu mobilnosti od 17. do 22. rujna dođu biciklom do Muzeja i fotografiraju se ispred ostvarit će pravo na besplatan ulaz u Muzej.
25fps_copy19293.png

25 FPS

Polujubilarno, 15. izdanje festivala nezavisnih i nekomercijalnih filmova koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika i pripovijedanja, 25 FPS, održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu, u prostorima Studentskog centra, nakon čega će s dijelom programa gostovati u Rijeci (1. i 2. listopada, Art-kino Croatia) i Ljubljani (4. listopada, Slovenska kinoteka).
Zaton, Spomenik stradalima u Drugom svjetskom ratu uz križ i spomen ploču za poginule branitelje u Domovinskom ratu - foto: Kristina Leko

Demokratizacija kulture sjećanja u Drnišu i Kninu

Od 21. do 26. rujna ove godine u Drnišu i Kninu će se odviti program Demokratizacija kulture sjećanja. Riječ je o višegodišnjem projektu umjetnice Kristine Leko o spomenicima kao mjestima sjećanja, u produkciji umjetničke organizacije Otvoreni likovni pogon.
bozo_vreco_08_11_2019_instagram.jpg

Božo Vrećo u Opatiji

Incognito Agency najavljuje koncert Bože Vreće u prekrasnoj dvorani Centar Gervais u Opatiji, u petak, 8. studenog, s početkom u 21:15 h, a vrata se otvaraju u 20:00 h.