Kultura

susa_klimatske_promjene_mk_copy18860.jpg

Kakva nam je politika potrebna u doba klimatskog kaosa?

Centar Knap i Institut za političku ekologiju IPE pozivaju na još jedno u nizu predavanja u ciklusu Krafna na Knap. Ovoga puta gost predavač je Andro Rilović, istraživački suradnik na Institutu za političku ekologiju. Predavanje će se održati u petak, 15. studenog u 19 sati, u Malom Studiju Centra KNAP.
1_3.jpg

Filmski hommage Vladimiru Dodigu Trokutu

U ponedjeljak, 11. studenog u 20 sati, kino Kinoteka ugostit će zagrebačku premijeru dokumentarnog filma Vladimire Spindler Prijateljstvo s Trokutom. U filmu redateljica predstavlja intimističku priču o prijateljstvu s čuvenim konceptualnim umjetnikom Vladimirom Dodigom Trokutom.
unnamed_33.jpg

6. Plan za bijeg: jesenski ciklus

Drugi, jesenski, ciklus ovogodišnjeg Plana za bijeg održat će se od 10.11. do 13.11. U ovom izdanju ciklusa malih radiofonijskih izvedbi predstavljaju se dva projekta u nastajanju.
unnamed_31.jpg

Dva Berlina - filmom preko zida

Povodom 30. obljetnice pada Berlinskog zida u Dokukinu KIC moći ćete gledati presjek dokumentaraca koji iz različitih aspekata tematiziraju njegov povijesni i simbolični značaj. Filmsko-diskurzivni program Dva Berlina – Filmom preko zida održat će se 9. i 10. studenog u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5, Zagreb).
pirate_care_2.png

Treći susret čitalačke grupe Piratska skrb

U Omladinskom kulturnom centru Palach, u srijedu 6. studenog u 19 sati, održat će se treći susret čitalačke grupe u okviru programa Piratska skrb. Projekt se bavi danas često kriminaliziranim praksama skrbi, brige ljudi jednih za druge, te piratstva kao čina skrbništva u digitalnoj sferi.
miscevic_arhitektura_i_napredna_energetska_ucinkovitost.jpg

Arhitektura i napredna energetska učinkovitost

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb) otvara u ponedjeljak, 4. studenog, u 19 sati izložbu pod nazivom Arhitektura i napredna energetska učinkovitost Ljubomira Miščevića, mag.ing.arch. Izložba je otvorena do 10. studenog. Ulaz na izložbu je besplatan.
mocvara3.jpg

Tribina Rani radovi

Književna tribina Rani radovi koja se organizira u sklopu programa Književnost u Močvari održat će se u ponedjeljak, 28. listopada u 20 sati, a ulaz je slobodan.
Foto: Neokolonija, Neli Ružić

Turizam na rubu pameti

Izložba Turizam na rubu pameti otvara se 25. listopada u 20 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Izložba će kroz radove umjetnika koji se mahom bave angažiranom suvremenom umjetnošću prezentirati interakciju turizma sa životnim, socijalno održivim lokalnim okruženjem. Kritički osvrt na neplanski turistički rast nužan je za promišljanje kvalitetnog i održivog suživota. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog.