Kultura

split_talks_1.jpg

Split Talks 2019

Split Talks 2019 - ciklus predavanja i razgovora o arhitekturi, u organizaciji Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu i portala Pogledaj.to, održat će se u ponedjeljak i utorak, 30. rujna i 1. listopada u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu.
foto_od5do95.jpg

Od5Do95: virtualni muzej ženske usmene povijesti

U četvrtak, 3. listopada u Centru za ženske studije (Dolac 8) s početkom u 11 sati udruga K-zona organizira predstavljanje multimedijalnog umjetničkog projekta Od5Do95, s fokusom na priče žena starije životne dobi. Projekt će predstaviti jedna od autorica projekta, Arijana Lekić-Fridrih.
sf1950.jpg

Znanstvenofantastični film 1950ih u kinu Tuškanac

Retrospektiva SF filma, pod nazivom 'Fokus: Znanstvenofantastični film 1950-ih', održat će se u kinu Tuškanac od utorka, 1. listopada do nedjelje, 6. listopada. U sklopu programa prikazat će se 10 klasičnih naslova, a retrospektivu otvara jedno od prijelomnih ostvarenja žanra, Dan kad se zemlja zaustavila (Robert Wise, 1951), uoči koje će polusatno predavanje o znanstvenofantastičnom filmu 1950-ih održati pisac, prevoditelj i ilustrator Aleksandar Žiljak.
unnamed.jpg

Sounded bodies

Plesni festival Sounded Bodies otvara se u srijedu, 9. listopada u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, izvedbom predstave Još jedna plačljiva igra slovenske autorice Irene Tomažin. Festival traje do 12. listopada, odvija se u prostorima ZPC-a.
periskop2019_1.jpg

4. Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci

Četvrti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 4. do 20. listopada i riječkoj publici na tri lokacije; u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku te na Korzu, predstaviti dvanaest plesnih i cirkuskih izvedbi. Bogati festivalski program, u više od dva tjedna trajanja, donosi tri međunarodna gostovanja, radionice i fotografsku izložbu kao i predstavljanje lokalne plesne scene i prvih autorskih radova.
fb_post.jpg

Radite to u svoja četiri zida

Izložba fotografija Luke Pešuna pod nazivom Radite to u svoja četiri zida otvara se u galeriji f8 Akademije dramske umjetnosti (TrguRepublike 8), u utorak 24. rujna. Izložba ostaje otvorena do 12. listopada, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati. Razgovor s autorom i vodstvo po izložbi održat će se u subotu 28. rujna u 11 sati.
naslovna_stranica_fanzin.jpg

Treći Unseen Festival u Cavtatu

Festival Unseen je došao i do svog trećeg izdanja. Od 2. do 6. listopada ove godine na različitim lokacijama u Cavtatu odvijat će se projekcije novog izdanja Unseena i to u nekoliko festivalskih programa. Kao i ranijih godina, središnje mjesto u programu zauzima selekcija filmova mladih autora i autorica.
deppressiegala.jpg

Depressiegala

Udruga Životna linija povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10.10.) organizira Gala večer i koncert za širenje svijesti o problemu suicida i depresije, prvi događaj takve vrste u RH. Gala večer i koncert održat će se 10. listopada u klubu Sax. Prikupljena sredstva (ulaznice, donacije, sponzorstva) bit će namijenjena pokretanju besplatne telefonske linije za pomoć suicidalnim osobama u Republici Hrvatskoj.
unnamed_20.png

4. Film svima!

Četvrto izdanje Film svima - ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama, održat će se u četvrtak, 26.9. i petak, 27.9. u prostorima Filodrammatica Dvorane (Korzo 28/1) i Filmskog vrta Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Viktora cara Emina 9). Ulaz na sve projekcije je slobodan.
Foto: Mapiranje Trešnjevke

Mapiranje Trešnjevke - jesen/zima 2019

Danas nam kalendarski stiže jesen, a sa time i pravo vrijeme za objavu jesenskozimskog programa Mapiranje Trešnjevke. Ponovo su na programu uobičajene šetnje, a sve pozivaju i na drugo izdanje Jane's Walk seminara Zaigraj se sad, otkrij grad (sudjelovanje je besplatno!). Kreće i novi program pod naslovom Idemo na kvartovsku pivu!