Kultura

Foto: Mapiranje Trešnjevke

Mapiranje Trešnjevke - jesen/zima 2019

Danas nam kalendarski stiže jesen, a sa time i pravo vrijeme za objavu jesenskozimskog programa Mapiranje Trešnjevke. Ponovo su na programu uobičajene šetnje, a sve pozivaju i na drugo izdanje Jane's Walk seminara Zaigraj se sad, otkrij grad (sudjelovanje je besplatno!). Kreće i novi program pod naslovom Idemo na kvartovsku pivu!
na_brdu_ulomak_iz_filma.png

Izložba Na brdu_skice za izmještanje

Najavna izložba 13. Vox Feminae Festivala, "Na brdu_skice za izmještanje" autorica Karle Crnčević i Lucije Bužančić, otvara se u petak, 27. rujna, u BAZI (Adžijina 11, Zagreb) u 20h.
arabian_night.jpeg

Arapska večer: Plesno i gastronomsko druženje u ATTACK-u

Drugačija glazba u petak, 20. rujna, od 21 sat, u zagrebačkom klubu Attack predstavlja glazbeni program Arabian Night. Ambient, psydub i chill out glazbu, tematski povezanu s bliskoistočnim glazbenim izričajima, birat će Indra, Blue Forest i Hand of Damaru.
Foto: Martin Nadal

Kritički okidači u Filodrammatici

U organizaciji udruge Drugo more, u četvrtak 19. rujna u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka) otvorit će se izložba Kritički okidači španjolskih umjetnika Césara Escudera Andaluza i Martína Nadala. Na otvorenju u 20 sati umjetnici će okupljene provesti kroz predstavljene radove, koje su dosad izlagali na brojnim međunarodnim događajima, muzejima, galerijama i konferencijama. Izložba ostaje otvorena do 4. listopada.
Foto: V. Benović, MUO

Biciklirajmo do MUO!

Muzej za umjetnost i obrt priključio se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti inicijativom pod nazivom Biciklirajmo do MUO!. Tom prigodom svi koji u tjednu mobilnosti od 17. do 22. rujna dođu biciklom do Muzeja i fotografiraju se ispred ostvarit će pravo na besplatan ulaz u Muzej.
25fps_copy19293.png

25 FPS

Polujubilarno, 15. izdanje festivala nezavisnih i nekomercijalnih filmova koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika i pripovijedanja, 25 FPS, održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu, u prostorima Studentskog centra, nakon čega će s dijelom programa gostovati u Rijeci (1. i 2. listopada, Art-kino Croatia) i Ljubljani (4. listopada, Slovenska kinoteka).