Kultura

bozo_vreco_08_11_2019_instagram.jpg

Božo Vrećo u Opatiji

Incognito Agency najavljuje koncert Bože Vreće u prekrasnoj dvorani Centar Gervais u Opatiji, u petak, 8. studenog, s početkom u 21:15 h, a vrata se otvaraju u 20:00 h.
dokuart_logo.jpg

14. DOKUart festival u Bjelovaru

14. izdanje festivala dokumentarnog filma DOKUart održat će se od 5. do 11. listopada u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru.
foto_synthese_plakat.jpg

Izložba Foto Synthese

Nakon uspješne sezone u Berlinu, izložba "Foto Synthese" brazilskog fotografa Ricarda de Vicqa 18. rujna stiže u Zagreb. Izložba će biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, od 19. rujna do 2. listopada.
radionica_mocvara.jpg

Močvarna aura – Sretna škola na Savi u tri koraka

Klub Močvara u Zagrebu organizira skup radionica objedinjenih pod nazivom "Močvarna aura – Sretna škola na Savi u tri koraka" u nedjelju, 8. rujna, od 14 do 19 sati. Projekt je nastao u suradnji s udrugama Avokado, Centrar za zaštitu životinja i prirode – Key te udrugom Tricycle Trauma.
Ilustracija: Nataša Rašović

Zašto se sjećamo Nade Dimić?

Prostor rodne i medijske kulture K-zona, pod platformom Fierce Women, u petak (6. rujna) u društveno kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16/II) organizira predavanje posvećeno sjećanju na antifašistkinju i feminističku heroinu Nadu Dimić, na 96. obljetnicu njenog rođenja. Predavanje će održati Maja Flajsig s početkom u 18 sati.
image002_1.jpg

Šetnja: Povijest vode u koprivničkim industrijama

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada. U srijedu 4. rujna, pozivaju na druženje uz edukativnu šetnju centrom Koprivnice u kojoj će stručnjaci s različitih aspekata sagledati odnos vode i industrije u Koprivnici. Šetnja u predviđenom trajanju od 60 minuta kreće u 18 sati.
image003.jpg

Upisi u radionice Centra Knap

Centar KNAP danas počinje s upisima i prijavama za novu sezonu 2019/2020. Bogat program likovnog, glazbenog, dramskog i plesnog studija odlična je prilika za sve željne novih avantura i kreativnog razvoja. Upisi traju od 2. do 15. rujna, a s programom se počinje 23. rujna.
FINA Makarska, Foto: Petra Radić

Moderna Makarska - tura za javnost

Kako je modernizam obilježio grad u kojem je stanje s preizgrađenošću došlo do alarmantnog? Koja su najznačajnija ostvarenja i kakav je odnos prema nasljeđu modernizma u Makarskoj? U suradnji Motela Trogir i udruge Kačić tura modernom Makarskom održat će se u nedjelju, 8. rujna u 18 sati ispred zgrade FINA-e. Turu će voditi arhitektice Petra Radić i Petra Visković iz udruge Kačić. Predviđeno trajanje je oko dva sata, a sudjelovanje besplatno.
mlijeko_badem_1.jpg

Besplatna degustacija biljnih mlijeka uoči ZeGe Vege festivala

Prijatelji životinja organiziraju degustaciju kave sa sojinim mlijekom i drugih veganskih napitaka i slastica,. 30. kolovoza u 11 sati na zagrebačkome Trgu bana Josipa Jelačića. Uz degustaciju, organizirat će igru Pogodi što piješ, kroz koju koje će posjetitelji imati priliku upoznati različite okuse biljnih napitaka te pogađati o kojoj se vrsti radi, a najbolji degustatori dobit će ukusne nagrade. Cilj je educirati o blagodatima biljnih mlijeka,
pan_buvljak.jpg

Imam, dam - dobro sam

Redovni sajam rabljenih stvari, Imam, dam dobro sam, održava se i ove subote, 31. kolovoza u Karlovcu, u prostoru udruge Eko Pan (ulaz iz ulice Kralja Tomislava, preko puta Trgovačko-ugostiteljske škole), od 9 do 12 sati.