Kultura

zff_logo.jpg

ZFF gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od utorka, 16. srpnja pa sve do četvrtka, 25. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival, čije će se 17. izdanje održati u studenom 2019. godine.
borka.jpg

Komemoracija za Borku Pavićević

Komemoracija za Borku Pavićević, jednu od najvažnijih heroina našeg doba i ovih prostora, održat će se večeras u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb). Komemoraciju organiziraju Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Srpsko narodno vijeće.
homo_festa_plakat.jpg

Poreč je out - homo, fešta!

Homo, fešta!* festival je LGBT kulture koji će se održati u Poreču 12. i 13. srpnja. Izložba, filmovi, drag show, kviz, predavanje, druženje - kultura, zabava i aktivizam na različitim punktovima u gradu.
unnamed_23.jpg

Kino na Trešnjevačkom placu

U sklopu kina na Trešnjevačkom placu, u organizaciji BLOK-a, 12. srpnja u 21 sat, prikazuju se filmovi Pravo na rad: Onako kako smo ga ostavile i Rosetta.
Foto: Ryszard Kisiel

Izložba QAI/CEE

U utorak, 9. srpnja u 20 sati, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvara se izložba QAA/CEE poljskog umjetnika Karola Radziszewskog. Splitski postav projekta Queer Archives International donosi arhivske materijale kvir povijesti prikupljene u centralnoj i istočnoj Europi. Na otvaranju organizirano je vodstvo umjetnika po izložbi. Izložba se može razgledati radnim danom do 26. srpnja, u terminima od 17 do 21 sat.
hoerspiel_ante_vizual.jpg

HOERSPIEL: Anti Perkoviću u spomen

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), od publike i kritike cijenjena "kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija" dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro u kojem već pet godina nastupa 10 glumaca, glazbenika, radijskih autora i ton-majstora – vraća se po treći put na Ljetne noći Teatra Exit, i to u ponedjeljak, 8. srpnja u 21 i 30, u Muzej za umjetnost i obrt. Izložba je posvećena Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.
unnamed_19.png

Kontinuitet i diskontinuitet progresivnih ženskih časopisa

U utorak, 9. srpnja u 20 sati, u HDD galeriji (Boškovićeva 18) održat će se razgovor s grafičkom dizajnericom i fotografkinjom Barbarom Blasin, autoricom izložbe ŠIRITE ŽENSKI SVIJET! DIZAJN PROGRESIVNIH ŽENSKIH ČASOPISA 1934. – 1946.
unnamed_22.jpg

Kratka je noć! u Vintageu

Više od 70 minuta odličnih kratkometražnih filmova na programu su u nedjelju, 7. srpnja u ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Motovun Film Festival prikazat će najbolje filmove nominirane prošle godine za Europsku filmsku nagradu, kao i lanjskog dobitnika te nagrade i pobjednika u konkurenciji kratkog filma u Motovunu. Uz to, posjetitelji će moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi proslavljena lovkinja iz Potjere Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade. Ulaz je besplatan.
unnamed_17.png

17. Tabor Film Festival

Od četvrtka 11. srpnja do nedjelje 14. srpnja u dvorcu Veliki tabor održava se 17. Tabor film festival koji nudi obilje dobrih filmova, koncerte svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice.
inura.jpg

Tribina Zagrebački Projekt Manhattan

Zelena akcija, Pravo na grad i Institut za političku ekologiju pozivaju na javnu tribinu Zagrebački Projekt Manhattan (Zagreb Manhattan Project) koja će se održati u utorak 2. srpnja u 19 sati, u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta.