Kultura

unnamed_31.jpg

75 godina slobode

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Korčule i ove godine organizira proslavu oslobođenja grada i otoka Korčule, a prvi put će u organizaciji sudjelovati i kolektiv radijske emisije K'o žena. Ovogodišnji program pod nazivom "75 godina slobode“ održat će se u Korčuli od 11. kolovoza do 13. rujna, podsjećajući kako je 4998 stanovnika Korčule dalo svoj doprinos pobjedi naprednog dijela Svijeta nad fašizmom.
sumski_i.jpg

Šumski pjesnici

U petak, 2. kolovoza s početkom u 19 i 30 sati i ove godine možete doživjeti čaroliju pisane riječi osvijetljene svjetlošću zvijezda, baklji i krijesa. Ponor Butori nedaleko od Grožnjana već je devetu godinu mjesto okupljanja Šumskih pjesnika i njihove publike, profesionalnih i rekreativnih pisaca, ljubitelja šume i književnosti.
unnamed_20.png

Otvorenje Radio Rože

Otvorenje Radio Rože održat će se 30. srpnja od 11 sati u Omladinskom centru Palach (Kružna ulica 6), a otvorenje možete pratiti i putem Facebook stranice i upoznati se s radom ovog radija zajednice u Rijeci.
Javier Riera

U kolovozu ponovno šećemo OKOLO po Zagrebu

I ovoga ljeta, od 17. kolovoza do 1. rujna, preko dvadeset i pet lokacija u samom centru Zagreba pretvorit će se u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.
zff_logo.jpg

ZFF gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od utorka, 16. srpnja pa sve do četvrtka, 25. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival, čije će se 17. izdanje održati u studenom 2019. godine.
borka.jpg

Komemoracija za Borku Pavićević

Komemoracija za Borku Pavićević, jednu od najvažnijih heroina našeg doba i ovih prostora, održat će se večeras u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb). Komemoraciju organiziraju Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Srpsko narodno vijeće.
homo_festa_plakat.jpg

Poreč je out - homo, fešta!

Homo, fešta!* festival je LGBT kulture koji će se održati u Poreču 12. i 13. srpnja. Izložba, filmovi, drag show, kviz, predavanje, druženje - kultura, zabava i aktivizam na različitim punktovima u gradu.
unnamed_23.jpg

Kino na Trešnjevačkom placu

U sklopu kina na Trešnjevačkom placu, u organizaciji BLOK-a, 12. srpnja u 21 sat, prikazuju se filmovi Pravo na rad: Onako kako smo ga ostavile i Rosetta.