Kultura

instagram_story_01.jpg

Slike razlike #18 - Social Scans at City Scapes

U subotu, 4. svibnja u 19 sati, u Kinoklubu Zagreb se nastavlja program Slike razlike. Radi se o izboru eksperimentalnih filmova koje je odabrao i pripremio filmski autor Vladislav Knežević. Tema programa je Social Scans at City Scapes. Kroz istraživanja Tokija, Montreala, Londona i Berlina propituje se socijalne implikacije u velikim gradovima i kako gustoća urbaniteta utječe na energiju mjesta.
bicstrip_stipe_logo.jpg

Promocija strip albuma Sestre i braća na dva kotača

Promocija strip albuma "Sestre i braća na dva kotača" autora Stipe Kalajžića održat će se u četvrtak, 9. svibnja, u Infocentru Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb) s početkom u 20:30 sati.
uberi_pricu.jpg

12. Festival dječje knjige

12. Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim programom za najmlađe pod nazivom "Uberi priču!" u utorak, 7. svibnja u 11 sati, u Parku Stara Trešnjevka, a u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka. Festival traje do 24. svibnja.
kino_ucs.jpg

Što redateljice žele?

U Mini Art-kinu u Rijeci u ponedjeljak, 6. svibnja od 19 sati, na Kino učionicu (biciklom) dolazi Mima Simić održati predavačko-filmsku večer Što redateljice žele? Tematske i formalne tendencije u filmskim prvijencima regionalnih autorica.
strava1.jpg

Strava u hrvatskom filmu

U petak, 3. svibnja i subotu, 4. svibnja kino Tuškanac donosi program pod nazivom Strava u hrvatskom filmu, u sklopu kojega će biti prikazana tri dugometražna, jedan srednjemetražni i tri kratkometražna filma, a uoči prve projekcije uvodnu riječ održat će filmski arhivist Juraj Kukoč. Ulaz na projekcije je besplatan.
unnamed_48.jpg

20 godina Močvare & CirkoBalkana 7

Močvara od 1. do 20. svibnja slavi dvadeset godina postojanja. Neće slaviti sami, već će im se sa svojim sedmim izdanjem pridružiti i CirkoBalkana čitavim nizom kvalitetnih predstava za velike i male, radionica, slušaona i popratnog programa kako bi nas podsjetili da je život ionako tek jedan šareni i veseli cirkus koji brzo proleti. Pogledajte program, pronađite nešto za sebe, pridružite se slavlju!
Foto: Jonas Kambli

Čežnje i snovi na Queer Zagrebu

17. izdanje Queer Zagreb Sezone od 17. do 24. svibnja donosi bogati kulturni program obilježen estetikom koja se poigrava žudnjama, identitetima i snovima.
pngjki0.jpg

Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

Svečana premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma održat će se nedjelju 5. svibnja u kinu Tuškanac, s početkom u 19 sati. Osma po redu Škola dokumentarnog filma, održala se od 25. rujna do 28. veljače u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika i polaznica koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, a rezultate možete pogledati već u nedjelju.
muzej_korupcije_i_kino_balkan_veselica_web.jpg

Družiona kod kina Europe - Muzej korupcije

Kako je dosadašnjim radom kina Europa sadašnji gradonačelnik Milan Bandić nezadovoljan, te je stoga u svom pravedničkom gnjevu odlučio 1. lipnja prekinuti suradnju s Umjetničkom organizacijom Zagreb film festival, Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo namjerava 1. maja preuzeti upravljanje prostorom kina (a pogotovo toliko spominjanim šankom). Pozivaju se svi građani da dođu za šank na družionu sutra u 11 sati, u slavu novootvorenog Muzeja korupcije.