Kultura

vizual_noc_knjige.jpg

Noć knjige 2020.

Deveta Noć knjige 23. travnja donosi gotovo 200 virtualnih programa i sadržaja knjižnica, antikvarijata, osnovnih i srednjih škola, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca, otvorenje manifestacije na HTV-u i društvenim mrežama, a ovogodišnje zaštitno lice manifestacije patuljak Čituljak poručuje: S knjigom nisi izoliran!
booksa.jpg

Kinoteka i Booksa pokreću online filmsko-čitateljski klub

Zagrebačko kino Kinoteka i književni klub Booksa pokreću online filmsko-čitateljski klub posvećen filmskim adaptacijama, odnosno vječnoj dilemi i izvoru rasprava - je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen. Klub s radom počinje na Noć knjige, 23. travnja u 18 sati, a za sudjelovanje se treba prijaviti do ponoći u ponedjeljak, 21. travnja!
storyofplastic.jpg

Filmske večeri OFF: Svjetska premijera Priče o plastici

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da nam se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite na svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu, 22. travnja, od 20h. Rezervirajte svoje mjesto!
ischariotzcky.jpg

Močvara FB Live Sessions: Ischariotzcky

U srijedu, 15. travnja s početkom u 21 sat budite uz Facebook stranicu Močvare jer vam donose još jedan live session. Najnoviji dodatak Močvarinim intimnim kućnim live sesijama je upravo sastav oko čijeg nam se imena svima lomi jezik —Ischariotzcky!
Foto: We who are about to (Joanna Russ)

Čitalačka grupa: Mjenjolici s Urana

Galerija Miroslav Kraljević poziva na čitalačku grupu u kojoj će se u travnju razgovarati o SF romanima 'Ljudi bez ičega' Ursule K. Le Guin i 'We Who Are About To' Joane Russ. Mjenjolici će se sastajati jednom mjesečno putem unaprijed dogovorenog kanala. Prvi sastanak grupe predviđen je za 28. travnja.