Kultura

Foto: Jonas Kambli

Čežnje i snovi na Queer Zagrebu

17. izdanje Queer Zagreb Sezone od 17. do 24. svibnja donosi bogati kulturni program obilježen estetikom koja se poigrava žudnjama, identitetima i snovima.
pngjki0.jpg

Premijera filmova Škole dokumentarnog filma

Svečana premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma održat će se nedjelju 5. svibnja u kinu Tuškanac, s početkom u 19 sati. Osma po redu Škola dokumentarnog filma, održala se od 25. rujna do 28. veljače u Zagrebu. Ovogodišnje izdanje Škole pohađalo je desetero polaznika i polaznica koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma, a rezultate možete pogledati već u nedjelju.
muzej_korupcije_i_kino_balkan_veselica_web.jpg

Družiona kod kina Europe - Muzej korupcije

Kako je dosadašnjim radom kina Europa sadašnji gradonačelnik Milan Bandić nezadovoljan, te je stoga u svom pravedničkom gnjevu odlučio 1. lipnja prekinuti suradnju s Umjetničkom organizacijom Zagreb film festival, Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo namjerava 1. maja preuzeti upravljanje prostorom kina (a pogotovo toliko spominjanim šankom). Pozivaju se svi građani da dođu za šank na družionu sutra u 11 sati, u slavu novootvorenog Muzeja korupcije.
unnamed_46.jpg

2. Festival Poljskih Filmova Visla

U svibnju će u Hrvatsku ponovo stići Festival poljskih filmova Visla. Ljubitelji poljske kinematografije imat će priliku sudjelovati na projekcijama filmova u Osijeku (kino Urania, 9. – 14. svibnja) i u Splitu (kino Zlatna vrata, 13. – 21. svibnja).
unnamed_17.png

Jazzica Fest

I ovoga ljeta na dar svojim sugrađanima Grad Bjelovar donosi Jazzica Fest - opušten, ležeran, nasmijan, romantičan glazbeni festival pod zvijezdama. Jazzica Fest će se održati od od 27. do 30. lipnja te kroz četiri dana obogatiti kulturnu ponudu u gradu nastupima renomiranih jazz umjetnika i glazbenika koji svojim stilom i izričajem promiču atraktivnu jazz kulturu koja u današnje vrijeme privlači sve veći broj poklonika.
unnamed_16.png

Disciplin A Kitschme u Močvari

Disciplin A Kitschme nakon četiri godine ponovo dolazi u Močvaru odsvirati ekskluzivni koncert povodom recentnih reizdanja "londonske faze" benda. Koncert će se održati 7. lipnja u Močvari. Upad u pretprodaji: 80 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 100 kn.
nina1.jpg

Nina Romić u Vintageu

Nakon godine dana pauze, u četvrtak 2. svibnja u Vintage Industrial baru Nina Romić se vraća na pozornicu, a ovaj put dovodi i bend s kojim će predstaviti nove stvari i aranžmane, ali i odsvirati neke stare, dobre stvari. Ulaznica: 45/60 kuna.
queerinarchive_2.jpg

queerANarchive/queerINarchive u Kocki

U utorak, 30. travnja u 20 sati, u Galeriji Kluba Kocka u Domu mladih otvara se izložba queerINarchive. Izloženi radovi nastali su na radionici pod vodstvom Rafala Morusiewicza te razmatraju arhive kao mjesta produkcije novih stvarnosti. Otvaranju izložbe prethodi razgovor s umjetnikom i sudionicima/ama radionice u 19 sati.
radiostudentljubljana.png

50 godina Radija Študent Ljubljana

U okviru proslave 50. rođendana RŠ organizira brojne evente, čiji će vrhunac biti 9. svibnja s koncertom u ljubljanskim Križankama gdje će nastupiti Laibach, Mimika Orchestra + Darko Rundek, Seine, Housewives i Jimmy Barka Experience.
janewalk_zagreb1.jpg

Jane's Walk šetnje u Zagrebu

Prva će se šetnja pod nazivom "U potrazi za vrtom Schönbach" održati u subotu, 4. svibnja, u 17 sati pod vodstvom Saše Šimprage.