Kultura

unnamed_17.png

Jazzica Fest

I ovoga ljeta na dar svojim sugrađanima Grad Bjelovar donosi Jazzica Fest - opušten, ležeran, nasmijan, romantičan glazbeni festival pod zvijezdama. Jazzica Fest će se održati od od 27. do 30. lipnja te kroz četiri dana obogatiti kulturnu ponudu u gradu nastupima renomiranih jazz umjetnika i glazbenika koji svojim stilom i izričajem promiču atraktivnu jazz kulturu koja u današnje vrijeme privlači sve veći broj poklonika.
unnamed_16.png

Disciplin A Kitschme u Močvari

Disciplin A Kitschme nakon četiri godine ponovo dolazi u Močvaru odsvirati ekskluzivni koncert povodom recentnih reizdanja "londonske faze" benda. Koncert će se održati 7. lipnja u Močvari. Upad u pretprodaji: 80 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 100 kn.
nina1.jpg

Nina Romić u Vintageu

Nakon godine dana pauze, u četvrtak 2. svibnja u Vintage Industrial baru Nina Romić se vraća na pozornicu, a ovaj put dovodi i bend s kojim će predstaviti nove stvari i aranžmane, ali i odsvirati neke stare, dobre stvari. Ulaznica: 45/60 kuna.
queerinarchive_2.jpg

queerANarchive/queerINarchive u Kocki

U utorak, 30. travnja u 20 sati, u Galeriji Kluba Kocka u Domu mladih otvara se izložba queerINarchive. Izloženi radovi nastali su na radionici pod vodstvom Rafala Morusiewicza te razmatraju arhive kao mjesta produkcije novih stvarnosti. Otvaranju izložbe prethodi razgovor s umjetnikom i sudionicima/ama radionice u 19 sati.
radiostudentljubljana.png

50 godina Radija Študent Ljubljana

U okviru proslave 50. rođendana RŠ organizira brojne evente, čiji će vrhunac biti 9. svibnja s koncertom u ljubljanskim Križankama gdje će nastupiti Laibach, Mimika Orchestra + Darko Rundek, Seine, Housewives i Jimmy Barka Experience.
janewalk_zagreb1.jpg

Jane's Walk šetnje u Zagrebu

Prva će se šetnja pod nazivom "U potrazi za vrtom Schönbach" održati u subotu, 4. svibnja, u 17 sati pod vodstvom Saše Šimprage.
mfk2019_najava_znk.png

MFK - Mediteranski festival knjige u Splitu

MFK - Mediteranski festival knjige, najveći dalmatinski sajam knjiga prodajno-festivalskog karaktera, održat će se od 8. do 12. svibnja na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane SC-a Gripe.