Pritisak odozdo

piki.jpg

Tržište rada i položaj mladih: Što (ne)naučiti na primjeru Njemačke?

Predavanje se održava 27. ožujka u 18 sati, u Radničkom domu (Trg kralja Petra Krešimira IV, broj 2). Tematizirati će situaciju na tržištu rada u Njemačkoj, sve veću prekarizaciju poslova i nesigurnih oblika rada, osvrnut će se na uloga javnih politika u utjecanju i reguliranju tržišta rada i radnog zakonodavstva. Predavanje će održati Sandra Kasunić.
world_clean_up.png

Akcija kartiranja otpada - Kastav

U srijedu, 21. ožujka, pridružite se Udruzi Žmergo u Kastvu na akciji kartiranja i čišćenja otpada i divljih odlagališta. Okupljanje je predviđeno u 8 sati ujutro Pod Ložun, odnosno kraj kastavske volte. Uz korištenje mobilne aplikacije, kartirati će se i čistiti lokacije s otpadom.
hrt3_tg_copy74666.jpg

Tribina Za javnu radioteleviziju!

O položaju i problemima javne televizije u vrijeme sve jače dominacije i zagovaranja privatizacijskih procesa te uništavanja javnih servisa možete poslušati na tribini u organizaciji Političkog leksikona pod nazivom Za javnu radioteleviziju!. Tribina će se održati 14. ožujka s početkom u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
goodthingsawait.jpg

Biodinamički poljoprivrednik Niels Stokholm gostuje u Zagrebu

Niels Stokholm, poznati biodinamički poljoprivrednik iz Danske ponovo gostuje u Zagrebu. U srijedu, 21. ožujka, u 17 sati u Kinu Kinoteka, Kordunska 1, održat će se projekcija filma Good Things Await. Projekciji će prisustvovati Niels Stokholm, a nakon projekcije moći ćete porazgovarati s njim, najavljeno je iz Instituta za waldorfsku pedagogiju.
kvaliteta_zraka_split.jpg

Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu

Inicijativa Javno je dobro poziva vas na tribinu Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu, koja se održava 14. ožujka s početkom u 19 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Cilj tribine je upoznati svih s realnim problemima vezanim za zbrinjavanje otpada, navesti neke od uzroka kao i ponuditi moguća rješenja. Govorit će Stanko Uršić, Juraj Kamenjarin, Ante Vučković te Željan Jurlin.
vojarna_karlovac.jpg

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić

Tribina Planiranje ili skvotiranje - sudbina vojarne Luščić održat će se 15. ožujka s početkom u 18 sati u karlovačkoj Knjižnici za mlade (Banjavčićeva ulica 8). Na tribini će govoriti gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić, Vladimir Petrović, dipl. ing. arh., Antun Alegro, dipl. ing. biol. i Luka Krmpotić, mag. ing. arh., a moderator je Marin Bakić.
permakultura.jpg

Urbana permakultura: kultiviranje grada

Urbana permakultura: kultiviranje grada naslov je predavanja permakulturne dizajnerice Cvijete Biščević kojeg će održati u sklopu projekta Zelena knjižnica u Sveučilišnoj knjižnici u Puli 15. ožujka s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
food_for_change.jpg

Food for Change: Revolucija događaja Terra Madre Salone del Gusto

U organizaciji pokreta Slow Food regije Pijemont i grada Torina, Terra Madre Salone del Gusto, događaj na kojem se sastaje 7000 delegata Terra Madre i 900 izlagatelja iz 143 zemlje vraća se u Torino, u Italiju, od 20. do 24. rujna. Food for Change tema je vodilja kroz 12. izdanje najvažnije međunarodne manifestacije posvećene dobroj, čistoj i pravednoj hrani, od programa konferencija i laboratorija okusa na velikoj Tržnici i foruma Terra Madre na kojima sudjeluju poljodjelci, stočari i obrtnici iz cijeloga sv