Pritisak odozdo

djelatnik_terenske_ekipe_sklonista_sa_psom_kojeg_je_pronasao_u_gradu.jpeg

Sklonište Dumovec: Svjetski dan zaštite životinja

Svjetski dan zaštite životinja obilježit će se u subotu, 3. listopada, u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Prigodni edukativni i zabavni program namijenjen građanima svih dobi trajat će od 10 do 16 sati.
humus_hsep.jpg

Zdravlje počinje u tlu

Projekt Eko-logično nastavlja predavanjem Zdravlje počinje u tlu prof.dr.sc. Mirjane Brmež, profesorice Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Predavanje će se održati u restoranu Oaza Joyful Kitchen, Radićeva 9, Zagreb, u ponedjeljak, 28. rujna, od 18:30 do 19:30h.
yihrr_copy21436.jpg

Kako je raditi u civilnom društvu?

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve one koje zanima rad u udrugama na online diskusiju koja će se održati preko platforme Zoom u ponedjeljak, 21. rujna, od 17 do 18.30h, s naslovom “Kako je raditi u civilnom društvu?”
okolisfilmfest.jpg

7. Okolišni filmski festival u Zagrebu

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na sedmi E?! - Okolišni filmski festivall koji će se održati od 16. do 19. rujna u Kino Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!
borovje_bolcaliste_borovje_fb.jpg

Prosvjed: Borovje za boćalište

Prosvjed će biti održan u nedjelju, 16. kolovoza, u 18 sati na boćalištu u zagrebačkom Borovju.
filozofski_inicijativazafilozofski.jpg

Prosvjedna povorka Filozofskog fakulteta

Inicijativa za Filozofski poziva sve zainteresirane da se pridruže zaposlenicima i studentima zagrebačkog Filozofskog fakulteta u prosvjednoj povorci koja će se održati u utorak, 14. srpnja, zbog odluke rektora Damira Borasa o suspenziji dekanice Filozofskog fakulteta Vesne Vlahović-Štetić i smjene cijele njegove uprave". Okupljanje počinje ispred FFZG-a u 11:45, a povorka kreće u 11:55.
srebrenica_documenta.jpeg

SREBRENICA 25: relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću vas poziva na raspravu "SREBRENICA 25: relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina“ – koja će se održati u srijedu, 8. srpnja, u 12:00 u dvorani Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112 c, Zagreb, u kojoj će sudjelovati filozof i politički analitičar Žarko Puhovski, povjesničar Hrvoje Klasić i monitorica suđenja za ratne zločine Jelena Đokić Jović. Raspravu će moderirati Vesna Teršelič iz Documente – Centra za suočavanje s prošlošću.
bolnicki_parking_svima_hrcin.jpg

Bolnički parking svima, a ne samo njima!

Naš cilj je od tvrtke MB-Kvadrat doo otkupiti skupi parking (sada se plaća 14kn/h) i stavili ga na besplatno raspolaganje svim pacijentima i građanima koji posjećuju i borave u bolnici Merkur (Zajčeva). Kako bi u tome uspjeli sakupljamo sredstva u iznosu od 1,192.366 kuna. To je cijena koju su platile Kim Ann Škoro i Ivana Žibrat za parking parcelu.