Pritisak odozdo

unnamed_53.jpg

Prevencija socijalne isključenosti mladih: primjeri dobre prakse

Koferencija će se održati 29. svibnja, u ulici Jurja Žerjavića 10 (Zagreb), s početkom u 9 i 30 sati. Cilj ove konferencije je otvoreno i konstruktivno razgovarati o specifičnostima, problemima i potrebama mladih, posebice marginaliziranih skupina, prikazati primjere dobre prakse djelovanja organizacija civilnog društva na prevenciji socijalne isključenosti mladih te zagovarati intersektorski pristup i suradnju javnih ustanova i organizacija civilnog društva na prevenciji socijalne isključenosti mladih.
cujeteliotoke_copy99454.jpg

Jesu li naše plaže i luke stvarno naše?

Inicijativa Pokret otoka - platforma za održivi i odgovoran razvoj hrvatskih otoka poziva na javnu tribinu Jesu li naše plaže i luke stvarno naše?, koja će se održati ovu nedjelju, 28. svibnja, u Kinoteci Zlatna vrata od 16 do 18 sati. Cilj tribine je na jednom mjestu okupiti otočane koji se suočavaju sa sličnim problemima proizašlih iz štetnosti Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama te Zakona o koncesijama i stručnjake koji se ovom tematikom bave posljednjih nekoliko godina.
okrugli_stol_naslovnica.jpg

Održivi gradovi i zajednice

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i Udruga gradova u RH pozivaju predstavnike gradova i druge zainteresirane dionike na okrugli stol 5. lipnja u 11 sati, u HKD-u Napredak (Bogovićeva 1, Zagreb) tijekom kojega se želi razmotriti ulogu gradova u ostvarenju ciljeva održivog razvoja.
privredniktribine_copy33776.jpg

Tribina: Izbrisani Srbi

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Izbrisani Srbi koja će se održati u utorak, 23. svibnja, u Privrednikovom domu (prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb) s početkom u 18 sati.
subversive_festival_vizual_copy47085.png

Odrast kao društveni izazov

U sklopu Zelene priče u školi Humanistike, kao njezin nastavak i vrhunac samog Subverzivnog festivala u subotu, 20. svibnja, u zagrebačkom Kinu Europa u 18.30h imamo priliku čuti čak i više od diskusije. Tema je Odrast kao društveni izazov!
djevojka.jpg

Djevojka koja je postala korporacija

Jennifer Lyn Morone, američka konceptualna umjetnica i dizajnerica s londonskom adresom, održat će u četvrtak 18. svibnja u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) predavanje o ulozi dizajna u poticanju i ostvarivanju socijalne pravde. Predavanje koje udruga Drugo more organizira u suradnji s Institutom suvremene umjenosti Aksioma iz Ljubljane i sveučilištem FH Joanneum iz Graza bit će na engleskom jeziku i počet će u 20 sati. Ulaz je slobodan.
oktobarska.jpg

Tribina Odjeci Oktobarske revolucije

Tribina Odjeci Oktobarske revolucije održat će se u petak, 12. svibnja, na Filozofskom fakultetu u Osijeku (učionica br. 54, II. kat), s početkom u 14 i 15 sati.Tribina se održava u sklopu ovogodišnjeg festivala povijesti Kliofest. Ulaz je slobodan.
cujeteliotoke.jpg

Kako budućnost života na otocima vide otočani?

Pokret otoka poziva sve zainteresirane na tribinu 13. svibnja s početkom u 19 sati u gradskoj Loggi (Hvar) gdje će predstavnici pet otoka razgovarati o tome kako razvoj otoka vide njihovi stanovnici te koje su to promjene koje žele na svojim otocima.