Pritisak odozdo

refugeesmarch.jpg

Europski marš za prava izbjeglica u Zagrebu

U nedjelju, 26. veljače u Zagrebu će se održati Europski marš za prava izbjeglica. Okupljanje je predviđeno u 18:00 na Glavnom kolodvoru (kod kipa kralja Tomislava). U 18:20 povorka će krenuti, prošetati uz Zrinjevac, te marš privesti kraju na Trgu bana Jelačića.
privredniktribine_copy33776.jpg

Udar desnice na neistomišljenike

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba pozivaju na tribinu Udar desnice na neistomišljenike u utorak, 28. veljače, u 18 sati u Privrednikovom domu, prvi kat, Preradovićeva 18, Zagreb.
Foto: Hina

Integracija izgubljena u prijevodu

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, Isusovačka služba za izbjeglice organizira okrugli stol Integracija izgubljena u prijevodu u utorak, 21. veljače, s početkom u 13 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).
film.jpg

Puk’o nam je film

Predstavljanje inicijative Puk’o nam je film održat će se u ponedjeljak, 20. veljače u kinu Europa (Varšavska 3, dvorana Muller), točno u podne. Više od stotinu ljudi koji stvaraju filmove ispred i iza kamere okupilo se oko ove inicijative s ciljem zaštite neovisnosti hrvatske kinematografije od utjecaja politike. Ako je i vama puk’o film, obavezno dođite.
ugljen.jpg

Ugalj i termoelektrane – strateška investicija ili bacanje novca?

Nakon Banjaluke Centar za životnu sredinu poziva na panel diskusiju Ugalj i termoelektrane – strateška investicija ili bacanje novca? u Ugljeviku, 15. veljače u 14 sati, u sali Centra za kulturu Filip Višnjić. Na panel diskusiji će biti predstavljena ekonomska analiza, autora Damira Miljevića, te zdravstvena analiza čiji je autor dr Mike Holland. Obe analize se bave korištenjem uglja u termoelektranama i ukazuju na punu cijenu proizvodnje električne energije na ovaj način.
danpermakulture.jpg

Dan permakulture i razmjena sjemena

ZMAG poziva na još jedan Dan permakulture i razmjenu sjemena koji će se održati u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1 u Zagrebu (dvorište) u subotu, 26. veljače.
onebilion.png

Milijarda ustaje: Solidarnost sa ženama s invaliditetom

Petu godinu zaredom brojne ženske udruge i druge organizacije civilnog društva organiziraju kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution u kojoj sudjeluju žene i muškarci u preko 200 zemalja. Akcija će se održati 14. veljače s početkom u 12 sati, na Trgu Europe u Zagrebu.
ocuvajmo_biorazzznolikost_medijima.jpg

Najava predavanja i razmjena sjemenja za proljeće

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom tokom proljeća priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost. Posjetit će se preko 20 mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu Očuvajmo biorazzznolikost - upoznajmo životinjske saveznike u vrtu te razmjene sjemenja.
karepovac7.jpg

Prosvjed Splićana kod odlagališta Karepovac

Građanska inicijativa Karepovac – drugo lice Splita organizira prosvjed kod glavnog ulaza u odlagalište Karepovac, 10. veljače u 11 sati. Na prosvjed su pozvani svi gradski vijećnici, svi saborski zastupnici iz naše županije, načelnici i gradonačelnici svih općina i gradova koji svoj otpad odlažu na odlagalištu Karepovac te župan i gradonačelnik.