Pritisak odozdo

A. Prgomet, Foto: Ana Mihalić

Zero-waste predavanje i radionica uz obilazak Recikliranog imanja

Anamarija Prgomet i Marina Varenina iz inicijative Zero waste Croatia održat će, u organizaciji ZMAG-a, u subotu, 30. ožujka, na Recikliranom imanju u Vukomeriću edukativno-praktično predavanje o plastici i životu bez otpada te pokazati kako svatko, uz malo organizacije i kreativnosti, može na lak način živjeti ovaj životni stil koji nije nimalo štetan ljudima, životinjama i okolišu.
rundek4.png

Uz potok Črnomerec s Darkom Rundekom

Šetnja podrške incijativi za očuvanje otvorenog toka potoka Črnomerca i uređenje javne šetnice duž trase potoka na potezu od Medvednice do Save održat će se 30. ožujka u 11 sati. Šetnju vodi Darko Rundek. Šetnja je primjerena za djecu, ljubimce i bicikle. Pridružite se - na potok treba gledati kao na prednost, a ne prepreku!
digitalniodrast.jpg

Promocija knjige Digitalni odrast i postdigitalna dobra

Promocija knjige Marija Hiberta Digitalni odrast i postdigitalna dobra u izdanju Instituta za političku ekologiju i Multimedijalnog instituta (2019.) i razgovor Kritičko bibliotekarstvo, disruptivni mediji i taktičko obrazovanje održat će se u utorak, 19. ožujka, u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) s početkom u 19 sati.
rijeka_nm.jpg

Noćni marš u Rijeci

I Rijeka maršira u petak, 8. marta u 18 sati, od Konta prema Jadranskom trgu. "Želimo da nas se čuje, da nas se primijeti i da nas se prestane sustavno zanemarivati i zastrašivati. Ne pristajemo na kompromise, a još manje da postanemo predmet političkih cjenkanja. Mi smo tu i nećemo stati dokle god su naša prava i naši životi ugroženi!", stoji u pozivu.
solidarna.jpg

Poziv na doniranje za krizni fond SOLIDARKA

Zaklade SOLIDARNA poziva sve ljude dobre volje i svijesti o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u direktnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava, kroz pokrenut krizni namjenski fond SOLIDARKA. Podržite one za koje država nema razumijevanja niti je osigurala sredstva za pružanje direktne pomoći. Fond SOLIDARKA moći će odmah reagirati pružanjem krizne humanitarne i psihosocijalne pomoći te pravne zaštite svima čija se ljudska prava krše, a sustav ih nije spreman zaštititi.
odrast.jpg

Odrast - ili ajmo izbjeći klimatski kolaps

U četvrtak, 7.ožujka, u 19 sati održat će se prvo Eko-predavanja u ciklusu KRAFNA NA KNAP u suradnji Centra Knap i Instituta za Političku ekologiju. Predavanje se održava u Knapu, Ivanićgradska 41a, Zagreb. Ulaz je slobodan.
kako_zive_zene.jpg

Kako žive žene?

Radioničko-diskurzivni program Kako žive žene? u organizaciji Udruge Prostor Plus održat će se u Rijeci, u periodu od 2. ožujka i 12. travnja u Filodrammatici i Studiju Kamov.
kurs1.jpg

Noćni marš za 8. mart: Glasne i borbene

Feministički kolektiv fAKTIV poziva na četvrti Noćni marš za 8. mart u Zagrebu. Okupljanje počinje u 18 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle se maršira do Zrinjevca. "Slavimo svaku borbu, svaki ženski glas koji je progovorio o tretmanu u bolnicama, rodilištima i ginekološkim ordinacijama diljem zemlje. O ograničavanju prava na pobačaj. O institucijama koje nasilje žele zadržati u četiri zida. O tretmanu i uvjetima na radnom mjestu", stoji u pozivu.
tudjmansb_zg_copy67700.jpg

Tribina Povratak verbalnog delikta

Srpsko privredno društvo Privrednik i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba vas pozivaju na tribinu Povratak verbalnog delikta, koja će se održati 19. veljače s početkom u 18 sati u Privrednikovom domu (Preradovićeva 18, prvi kat).