Pritisak odozdo

nasilje_u_obitelji_webinar_ebert.jpg

Nasilje u obitelji u vrijeme korone

Zaklada Friedrich Ebert poziva na niz rasprava pod nazivom: Politika u demokracija u doba korone. Treća webinar rasprava održat će se u srijedu, 13. svibnja, u 18 sati na temu Nasilje u obitelji u vrijeme korone.
zoom_prosvjed_sssh_vizual.png

Prvosvibanjski e-prosvjed: Radnicima hvala – ali prvo prava

Epidemija korona-virusa ne dopušta održavanje tradicionalne sindikalne povorke i javnoga prosvjeda povodom Međunarodnog praznika rada. Stoga će Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) ove godine, po prvi puta u povijesti organizirati e-prosvjed putem platforme Zoom. E-prosvjed održat će se 1. svibnja 2020. godine, pod sloganom "Radnicima hvala – ali prvo prava“, od 11,00 sati do 12,00 sati.
bicikl_tranzicijarijeka.jpg

Tko biciklira koronu eskivira

Tko biciklira koronu eskivira naziv je prvog Zoom predavanja Tranzicijske inicijative Rijeka koje će se održati u utorak, 28. travnja, u 19 sati. Po završetku slijedi rasprava.
cover_petkom_u_19_ver_02.jpg

Novi prosvjed na balkonima i prozorima

Udruge pozivaju građanke i građane Zagreba na novi prosvjed protiv Bandića na balkonima i prozorima stanova i kuća u petak, 24. travnja u 19 sati. Organizatori, Zagreb te zove, Zelena akcija i Pravo na grad, ovaj su prosvjed nazvali "Bandiću, vrati pare", stavljajući fokus na gradonačelnikovo rasipanje gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove.
dostaje_bandic1.jpg

Novi prosvjed na prozorima i balkonima protiv Bandića

Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19:00 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je!
zene_u_okovima_radnog_vremena_najava.jpg

Žene u okovima radnog vremena

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizira performance "Žene u okovima radnog vremena“ u Zagrebu, u nedjelju, 8. ožujka, na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata) u Zagrebu, u 12 sati.
kurs_vizual_nocnimars.jpg

5. Noćni marš

Noćni marš u Zagrebu se održava petu godinu zaredom, ove godine pod sloganom ŽIVIO FEMINIZAM! ŽIVIO 8. MART!. Okupljanje počinje u 17 i 30 sati na Trgu žrtava fašizma. Povorka prema Zrinjevcu kreće oko 18 sati. "Peti Noćni marš slavimo glasno na ulicama naših gradova, svjesne da se za svoja prava i živote moramo izboriti same i da ta borba traje cijelu godinu", poručuju organizatorice.