Pritisak odozdo

hnd.jpg

Forum o medijskim politikama; "A novinarstvo?"

Forum će biti održan 30. lipnja 2020. s početkom u 12 h, u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.
Foto: Inicijativa Građanke i građani Rijeke

Za slobodu 2020: Ne damo prava, ne damo slobode!/ OTKAZANO

Rijeka je bila prvi hrvatski grad koji se, još 2018. godine, usprotivio održavanju Hod za život - manifestacije čiji je cilj degradirati razinu stečenih ženskih (i ljudskih) prava. Riječkim primjerom u narednim godinama vodili su se i Sisak, Zadar i Split te neki manji hrvatski gradovi, u sve većem broju poručujući kako se ne slažu s idejama da je nadzor nad ženskim tijelima pitanje države i društva./ Događaj je otkazan!
Foto: Fibonacci Blue, Wikipedia

Solidarnost s pokretom Black Lives Matter

Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma poziva na prosvjednu akciju koja će se održati u utorak, 9. lipnja, u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.
obrazovanjeufokusu.jpg

Obrazovanje u doba krize - online panel rasprava

GOOD inicijativa u suradnji s ekspertima i suradnicima, već tradicionalno organizira konferenciju povodom obilježavanja godišnjice održavanja prosvjeda "Hrvatska može bolje!“ 2016. i 2017. godine. Prvi panel pod nazivom "Obrazovanje u doba krize“ održat će se 1. lipnja u 18 sati.
klima_zelenaakcija.jpg

Serija webinara: Klimatski aktivizam za početnike

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva na “Klimatski aktivizam za početnike”, besplatnu seriju od četiri webinara koji će se održati od 1. do 7. lipnja od 18 do 20 sati, a otvoreni su za sudjelovanje svih zainteresiranih. Najmarljivije polaznike_ce webinara te buduće aktiviste i aktivistkinje očekuje i uzbudljiv aktivistički vikend u prirodi!
idahobit_rijeka_lori_archive.jpg

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije u Rijeci

Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - IDAHOBIT) obilježava se diljem svijeta 17. svibnja od 2004. godine, u Hrvatskoj od 2011. kada ga je službeno potvrdio Sabor a Grad Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj koji ovaj dan obilježava isticanjem zastave duginih boja na pročelju Gradske vijećnice.
nasilje_u_obitelji_webinar_ebert.jpg

Nasilje u obitelji u vrijeme korone

Zaklada Friedrich Ebert poziva na niz rasprava pod nazivom: Politika u demokracija u doba korone. Treća webinar rasprava održat će se u srijedu, 13. svibnja, u 18 sati na temu Nasilje u obitelji u vrijeme korone.
zoom_prosvjed_sssh_vizual.png

Prvosvibanjski e-prosvjed: Radnicima hvala – ali prvo prava

Epidemija korona-virusa ne dopušta održavanje tradicionalne sindikalne povorke i javnoga prosvjeda povodom Međunarodnog praznika rada. Stoga će Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) ove godine, po prvi puta u povijesti organizirati e-prosvjed putem platforme Zoom. E-prosvjed održat će se 1. svibnja 2020. godine, pod sloganom "Radnicima hvala – ali prvo prava“, od 11,00 sati do 12,00 sati.