Pritisak odozdo

img_4416.jpg

Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom

Udruga Krizni eko stožer Marišćina organizira tribinu Ekološko gospodarenje biorazgradivim otpadom - Bio Logic 2020. Tribina će se održati 22. siječnja, s početkom u 11 sati, u dvorani Transadria u Rijeci (Riva boduli 1).
dostaje_bandic_prosvjed_za.jpg

Prosvjed: Dosta Je!

U subotu, 1. veljače, u 16:00 sati dođite na Trg bana Jelačića na prosvjed protiv Bandićeve otimačine, pozivaju inicijativa “Zagreb te zove” te udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Udruga građana Siget.
grahpoljak_sjeme_mk_copy33807.jpg

Razmjena sjemena u Zagrebu

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača u suradnji s udrugom Crta i točka organiziraju razmjenu sjemena u Smoothie baru Sokić, Nova cesta 130, 18. siječnja, od 9-12h. Iza toga od 12:30-14h bit će predstavljena nova brošura i održana radionica "Kako registrirati ekološku proizvodnju povrtnog sjemena na obiteljskom gospodarstvu".
Foto: Zagreb te zove

Građani na ročištu Milanu Bandiću

Inicijativa Zagreb te zove poziva građane i građanke da se 22. siječnja u 8 i 30 sati pojave ispred Županijskog suda u Zagrebu, gdje je zakazano ročište gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima. "Želimo biti tamo. Želimo ga dočekati. Želimo biti glasni", poručuju u pozivu građanima.
hrana.jpg

Hrana, a ne oružje: besplatan obrok na Glavnom

Kolektiv Hrana, a ne oružje ove subote, 21. prosinca od 14 sati, dijeli besplatan obrok na Glavnom kolodvoru (kod kipa kralja Tomislava), ukazujući time na problem prekomjernog bacanja hrane i produbljivanja društvenih nejednakosti između bogatih i siromašnih. Ovom simboličnom i solidarnom akcijom ukazuju na nedostatnost sistema da se pobrine za one marginalizirane, ali i na mogućnost da se samoorganiziramo i ukažemo na nepravednu distribuciju resursa.
svinje_prijateljizivotinja.jpg

Performans za prava životinja

Povodom Međunarodnog dana prava životinja, Prijatelji životinja pozivaju sve da ispune prijavnicu za sudjelovanje u dosad najvećem performansu za prava životinja koji će se održati u subotu, 14. prosinca, u 11 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića.
knk_nijanse_gr.jpg

Pedeset godina/nijansi zelene politike

U Centru kulture na zagrebačkoj Peščenici ovaj će petak, 13. prosinca, u 19 sati, predavač i izvršni direktor Instituta za političku ekologiju, Vedran Horvat, održati predavanje “Pedeset godina/nijansi zelene politike”.
privrednik_copy37821.jpg

Tribina: 20 godina od smrti Franje Tuđmana – po čemu ga treba pamtiti?

Tribina pod nazivom "20 godina od smrti Franje Tuđmana – po čemu ga treba pamtiti?“, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, održat će se u srijedu, 11. prosinca, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).
svijet_po_mjeri_djevojcica.jpg

Javna akcija Za svijet po mjeri djevojčica

U utorak, 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskih prava u 12h Platforma za reproduktivnu pravdu u suradnji s udrugama PaRiter iz Rijeke, Antifjaka iz Zadra, Stop nasilju iz Šibenika i Kul Pong iz Bjelovara najavljuje javnu akciju “Za svijet po mjeri djevojčica”.
svijet.jpg

Tribina Svijet po mjeri djevojčica

U utorak, 3. prosinca od 17 sati u KIC-u, održava se tribina Svijet po mjeri djevojčica. Nakon što se u listopadu u 15 gradova u Hrvatskoj prosvjedovalo protiv seksualnog nasilja nad djevojčicama i ženama kroz kampanju Pravda za djevojčice, na tribini će se otvoriti teme borbe protiv seksualnog nasilja s gošćama: Julia Santos iz Španjolske, Ana Campanile iz Italije, Tatjana Nikolić iz Srbije te Josipa Tukara i Paula Zore iz Hrvatske, dok će moderirati Jelena Veljača.