Video gerila

aktivni_mladi_protiv_nasilja_krivulje_copy91074.png

Borimo se protiv vršnjačkog nasilja

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja polaznici srednjih škola iz Čakovca poručuju: Ako si žrtva vršnjačkog nasilja, nemoj šutjeti.
Foto: ytb-prtsc

Između trgovine i rata

Poslušajte predavanje Laleh Khalili o povezanosti vojnih i naftnih kompanija, te kolonijalnim duhovima na Bliskom istoku.
alia.jpg

Knjižničarka iz Basre

Alia Muhammad Baqer, knjižničarka u Središnjoj knjižnici u Basri, tijekom rata u Iraku uspjela je spasiti više od trideset tisuća knjiga, prevozeći ih autom nakon posla.
Screenshot KGZ

Žive knjige

Jeste li znali da knjige mogu i – razgovarati? Knjižnice Grada Zagreba predstavljaju tri živopisne žive knjige - Renea Medvešeka, Nadu Bezić i Berislava Blaževića.
peta_mlijeko.jpg

"Zbogom" mlijeku

U videu njemačke PETA-e Zbogom mlijeku uspoređuje se rastanak roditelja i djece pri odlasku u inozemstvo ili na školovanje s rastankom krava od njihove djece u mliječnoj industriji.
udomi_prijateljizivotinja.jpg

Udomi!

"Ne kupujte pse ni bilo koje druge životinje, već udomite napuštenoga psa ili mačku i učinite dobro djelo", poručuju braća Vidović u novoj kampanji Prijatelja životinja.
blood_coal_conceptart_002_copy46427.jpg

Zarobljenici ugljena

Priča o kobnom lancu ugljena vodi nas u kolumbijsku regiju Cesar koja je jedan od izvora ugljena za termoelektranu Plomin. Ne propustite novi animirani film u produkciji Zelene Istre!
odraz_fiml.jpg

Dijalogom do bolje mobilnosti

Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom filmu.
klimatske_promjene_video_prtscr.jpg

Vatrene stihije i nepredvidljive poplave

Posljedice klimatskih promjena u Hrvatskoj sve su češće i intenzivnije. U samo tri mjeseca ekstremne suše, požari i poplave pogodile su šire područje Zadra.
trgovackeprakse_zelenaakcija.jpg

Kako kupovati etično?

Izbor hrane koju kupujemo i način na koji obavljamo kupovinu utječe na okoliš i položaj radnika, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama u razvoju.