Video gerila

moje_mjesto_u_zajednici_logo_tekst_dolje_300x258.jpg

Što je to zagovaranje?

Uočili ste neki problem u vašem okruženju i željeli bi da se situacija poboljša. Znate li kome se obratiti? Video nastao u sklopu projekta Moje mjesto u zajednici nudi nekoliko ideja.
odraz_film.jpg

Građani znaju najbolje

Što motivira građane na sudjelovanje - financije, ideologija, vjera? Ili ih motivira nešto drugo - problemi i pitanja o kojima ovisi budućnost zajednice u kojoj žive?
Foto: Prtsc

Graffiti na gradele

Regionalni festival Graffiti na gradele ove je godine proslavio svoj peti rođendan. U reportaži Fade In-a pogledajte kako se urbana kultura naselila u malu otočku sredinu.
zelenaekonomija_idis.jpg

Zelene ekonomije

Istraživači koji su sudjelovali u projektu Nove paradigme u istraživanju održivosti: zelene ekonomije i dobrobit mladih, govore o projektu i važnosti zelene ekonomije.
Foto: I.P.

Izbjeglice i EU

Koja je povijesna uloga Europe u stvaranju migracijskih puteva te kakvu poruku zatvaranjem granica Europa šalje svojim građanima, saznajte u reportaži Fade In-a.
fadein.jpg

Priče izbjeglica

"Priče izbjeglica - Ne postoje mi i oni" prikazuje četiri osobe različitih generacija i porijekla koje svjedoče o vlastitom izbjegličkom iskustvu i utjecaju koje je imalo na njihove životne izbore.
Foto: ytb-prtsc

Smjer: Društveni poduzetnik

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj (CEDRA) predstavio je svoj promotivni animirani film o društvenom poduzetništvu.
Foto: Screenshot

Socijalne samoposluge

Broj socijalnih samoposluga u Hrvatskoj raste - u posljednje četiri godine otvoreno ih je šesnaest. Video prilog udruge BRID otvara pitanje njihovog opstanka.
mladi_mzos.jpg

Borba za pravednije stipendije

Prilog o aktivizmu mladih prati studentsku prosvjednu akciju ispred MZOS-a kojom su studenti tražili promjenu natječaja za dodjelu državnih stipendija.
Foto: prtscr

Nezaustavljivo: Britanski trg

Uoči prosvjeda za očuvanje Britanskog trga i protiv uklanjanja obrtnika, pogledajte video Dijane Bolanče Paulić o tradicionalnom događanju na Britancu – sajmu antikviteta.