Video gerila

promjena_okvira.jpg

Promjena okvira

U prvoj epizodi edukativno-mozaične emisije Promjena okvira pogledajte prilog o fašizmu (Boris Buden, Luka Matić, Ivana Perica i Nikola Vukobratović) i intervju s Hilary Wainwright.
najbolji_hotel_u_europi.png

Najbolji hotel u Europi

City Plaza hotel u Ateni nema bazen, minibar i druge hotelske usluge, ali je i dalje najbolji hotel u Europi jer spaja dvije iznimne priče – skvotiranje i solidarnost.
beograd.jpg

Ne da(vi)mo Beograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd izvedbom pjesme Ay Carmela i video uratkom poziva na podizanje glasa protiv laži, zataškavanja, spinova i ugnjetača.
Foto: prtscr

Morski grob

U znak sjećanja na tragično preminule izbjeglice u Mediteranu, humanitarna organizacija Support to Life poziva na humanost i solidarnost.
Foto: Biovrt

Biovrt u Novom Selu Rok

U sklopu građanske akcije U potrazi za blagom, napravljen je školski biovrt u dvorištu Područne škole Novo Selo Rok, a pokrenuta je i školska vrtlarska grupa.
Screenshot Otpornik

Otpornik o Zadruzi za etično financiranje

Članovi Zadruge za etično financiranje pojašnjavaju svoje razloge za uključenje u Zadrugu, čiji je ključni projekt osnivanje prve hrvatske etične banke.
ssh_copy11776.png

Uštekaj se u sindikat

Povodom Dana Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Međunarodnog praznika rada SSSH je proizveo tri kratka spota koja tematiziraju probleme i kršenja prava radnika.
eko_idomeni_vimeo.jpg

Eko i Idomeni - izbjeglice u Grčkoj

Otkad je Europska unija odlučila zatvoriti balkansku rutu, tisuće ljudi ostalo je na grčkim granicama. Ovo je priča o njihovom životu u izbjegličkim kampovima Eko i Idomeni.
bicnaposao.jpg

Život je prekratak za gužve

"Postoje puno bolje stvari od čekanja u prometnoj gužvi na putu do posla", poručuje videima Sindikat biciklista uoči početka nacionalne kampanje Biciklom na posao.
Foto: KAoperativa

Bolji Karlovac?

Kratkim video uratkom mreže KAoperativa prikazana je sumorna karlovačka svakodnevnica sažeta u svega par ispisanih riječi onih koji žele promjene.