Video gerila

Foto: Screenshot

Socijalne samoposluge

Broj socijalnih samoposluga u Hrvatskoj raste - u posljednje četiri godine otvoreno ih je šesnaest. Video prilog udruge BRID otvara pitanje njihovog opstanka.
mladi_mzos.jpg

Borba za pravednije stipendije

Prilog o aktivizmu mladih prati studentsku prosvjednu akciju ispred MZOS-a kojom su studenti tražili promjenu natječaja za dodjelu državnih stipendija.
Foto: prtscr

Nezaustavljivo: Britanski trg

Uoči prosvjeda za očuvanje Britanskog trga i protiv uklanjanja obrtnika, pogledajte video Dijane Bolanče Paulić o tradicionalnom događanju na Britancu – sajmu antikviteta.
promjena_okvira.jpg

Promjena okvira

U prvoj epizodi edukativno-mozaične emisije Promjena okvira pogledajte prilog o fašizmu (Boris Buden, Luka Matić, Ivana Perica i Nikola Vukobratović) i intervju s Hilary Wainwright.
najbolji_hotel_u_europi.png

Najbolji hotel u Europi

City Plaza hotel u Ateni nema bazen, minibar i druge hotelske usluge, ali je i dalje najbolji hotel u Europi jer spaja dvije iznimne priče – skvotiranje i solidarnost.
beograd.jpg

Ne da(vi)mo Beograd

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd izvedbom pjesme Ay Carmela i video uratkom poziva na podizanje glasa protiv laži, zataškavanja, spinova i ugnjetača.
Foto: prtscr

Morski grob

U znak sjećanja na tragično preminule izbjeglice u Mediteranu, humanitarna organizacija Support to Life poziva na humanost i solidarnost.
Foto: Biovrt

Biovrt u Novom Selu Rok

U sklopu građanske akcije U potrazi za blagom, napravljen je školski biovrt u dvorištu Područne škole Novo Selo Rok, a pokrenuta je i školska vrtlarska grupa.
Screenshot Otpornik

Otpornik o Zadruzi za etično financiranje

Članovi Zadruge za etično financiranje pojašnjavaju svoje razloge za uključenje u Zadrugu, čiji je ključni projekt osnivanje prve hrvatske etične banke.
ssh_copy11776.png

Uštekaj se u sindikat

Povodom Dana Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Međunarodnog praznika rada SSSH je proizveo tri kratka spota koja tematiziraju probleme i kršenja prava radnika.