Video gerila

untitled_copy16873.jpg

Nezaposlenost leti u nebo

Međunarodna organizacija rada predviđa porast nezaposlenosti u svijetu za 3,4 milijuna u dvije godine, te udio prekarnih radnika u radnoj snazi od čak 46 posto ili 1,5 milijarde ljudi.
Eko Zadar

Reciklirajmo staklo

U zadarskom Muzeju antičkog stakla od razbijenih staklenih čaša i boca rade replike antičkih amfora i drugih predmeta iz tog razdoblja.
Foto: Vberger, Wikimedia

Jadran - veliki plavi kontejner?

Jedemo li iz mora plastiku koju bacamo? Koliko otpada ima u našem Jadranu i odakle dolazi? Što svaki pojedinac može napraviti da se smanji količina otpada u moru?
Foto: A.K.

Izbjeglice, dobrodošli!

Tko su ljudi koji već više od četiri mjeseca stvaraju atmosferu dobrodošlice za ‪izbjeglice pogledajte u video prilogu.
Foto: ytb-prtsc

Informiranje o crowdfundingu

Prvi informativno-edukativni filmić u sklopu Programa E-misija jednostavno objašnjava koncept i mogućnosti crowdfundinga.
Foto: ytb-prtsc

Vršnjačko nasilje - što i kako

Šta je zapravo vršnjačko nasilje i kako se boriti protiv njega ukoliko si u ulozi žrtve ili svjedoka vršnjačkog nasilja?
strucno_burza_prtscr.jpg

Mjera za sve

Koliko se mladih zaposlilo nakon korištenja mjere stručnog osposobljavanja, koji je socijalni profil korisnika, samo su neka pitanja istraživanja o najkorištenijoj mjeri za zapošljavanje mladih.
11222231_1043533029014097_3356574566829153121_n.jpg

Petite Ballerine

Prvi hrvatski dokumentarac o baletu prikazuje balerine i baletane kroz tri generacije. "Film svojom temom i pričom istražuje što to znači biti umjetnik", kažu autori.
cvijeta.jpg

Prilika za stvarne promjene u društvu

Cvijeta Bišćević povodom klimatskih pregovora govoti o vezi između proizvodnje hrane i klimatskih promjena i prilici za stvarne promjene u društvu.