Na jubilarnom, 10. bjelovarskom odjeku kazališta - BOK festu, od 4. do 13. svibnja gostovat će neka od najboljih hrvatskih kazališta te vrhunski glumci i predstave.

Ove godine festival neće otvoriti kazališna predstava, nego projekcija filma "Parada" srbijanskoga redatelja Srđana Dragojevića. 

"Neuobičajeno počinjemo filmom u dvorištu Gradske uprave, na otvorenome, a na to smo se odlučili jer u tom filmu glume glumci koji su svih ovih godina dolazili u Bjelovar na BOK fest, među kojima je i naš Bjelovarčanin i umjetnički direktor festivala Goran Navojec", istaknuo je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula na konferenciji za novinare..
Na ovogodišnjem festivalu bit će izvedeno desetak predstava po izboru Gorana Navojca, a prva je na rasporedu "Helverova noć" koju će 5. svibnja izvesti domaće amatersko Bjelovarsko kazalište.
Istoga će dana nastupiti i zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom "Profesionalac" u režiji beogradskoga glumca i rođenoga Bjelovarčanina Bogdana Diklića.
Zagrebački Teatar Exit 12. svibnja pretpremijerno će izvesti predstavu koja zasad nosi radni naslov "Indijanci", a na BOK festu gostovat će i dva inozemna kazališta - sarajevski Kamerni teatar 55 te drama Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane.
U sklopu festivala održat će se i tradicionalna izložba glumaca u jednom gradskom salonu namještaja, glumačka moto-alka te tradicionalni humanitarni rukometni BOK turnir.
Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec rekao je kako je BOK fest postao "bjelovarska robna marka prepoznatljiva u zemlji i izvan njezinih granica" koja grad promovira kao grad kulture.
"BOK fest je prvi otvorio granice glumcima i kazalištima s prostora Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, što je snažan iskorak i ponosni smo na to", rekao je gradonačelnik Korušec uoči 10. BOK festa, dodajući da će festival na kraju stajati do 500 tisuća kuna, od čega je oko 300 iz gradskoga proračuna, 50 je dalo Ministarstvo kulture, a ostalo će osigurati sponzori.