performans_copy43365.jpgProgram 10. kustoske platforme u organizaciji Centra Knap i Slobodnih veza počinje 25. travnja, a okupit će brojne umjetnike, kustose i teoretičare. Program platforme posvećen je dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti a ove će se godine baviti performansom. Sudjelovanje na svim predavanjima, radionicama i tribinama je besplatno.

Kroz bogat program od 14 predavanja te niz radionica i popratnih događanja koji će se održavati od 25. travnja do 30. svibnja posjetitelji i sudionici upoznati će i istražiti razne aspekte performansa i performativnih praksi.

Glavni dio program održat će se u Centru Knap, dok će se neka od predavanja i radionica održati na Akademiji likovnih umjetnosti, u galeriji Miroslav Kraljević, te u sklopu projekta Ilica i u atelijerima samih umjetnika.

Cjelokupni program pokušat će odgovoriti na pitanje što je performans danas i postoji li uopće odgovor koji obuhvaća sve poetike, tendencije i osobne ili društvene angažmane i aktivizme kojima performans pokušava odgovoriti na sve raslojeniju strukturu suvremenosti.

Osim domaćih predavača, koji aktivno sudjeluju na suvremenoj umjetničkoj sceni, platforma će ugostiti i kustosicu odjela za performans i medijsku umjetnost newyorške MoMA-e Anu Janevski zatim Borisa Kadina, slovenskog performera s bogatim međunarodnim iskustvom, te singapursku umjetnicu Ang Gey Pin.

Cjelokupni program završit će 30. svibnja tribinom Reperi i reperkusije hrvatskih performerskih mreža i stvaranja s temom umrežavanja, financiranja, razvoja publike, te maratonom performansa koji će trajati do dugo u noć.

Detaljni program možete pronaći ovdje.