glavna_zgrada_vet_fakulteta_1940.god.press.jpgPovodom 100. obljetnice zagrebačkog Veterinarskog fakulteta Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) organizira performativno predavanje s projekcijom i obilazak fakulteta u sklopu projekta Retropolis: manifesti za budućnost. Mjesto sastanka će biti glavni ulaz Veterinarskog fakulteta u subotu, 25. svibnja, u 11 sati.

Kompleks Veterinarskog fakulteta građen je prema projektu arhitekta Zvonimira Vrkljana od 1935. do 1962. godine. Povodom 65-godišnjice Vrkljan je održao referat o tome kako se gradio fakultet, a koji nam daje sliku vremena kako prije tako i poslije 2. svjetskog rata. Referat će biti okosnica performativnog predavanja koje će se održati u Anatomskom amfiteatru koji je zadržao svoj prvobitni oblik, kao i niz drugih građevinskih detalja kompleksa. Performativno predavanje će izvesti glumac Ivica Gunjača. Obilazak će voditi Sonja Leboš uz podršku prof. Petra Džaje s Veterinarskog fakulteta.

Prijave nisu obavezne ali kako bi što bolje organizirali događanje organizatore mole da im se najavite na: udrugaiii@gmail.com