unnamed.jpgAko još niste, vrijedi zabilježiti da se u petak 7. rujna od 8 do 21 sat i subotu 8. rujna od 8 do 19 sati na glavnom zagrebačkom trgu održava 11. ZeGeVege festival održivog življenja. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u više od 15 europskih gradova. Glavni trg zaposjest će više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, te restorani koji će u svojoj ponudi imati raznolika ukusna veganska jela.

Svoje znanje i iskustvo pokazat će i predavači o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja te vrsni znalci kuhanja koji će održati radionice. Odličan ZeGeVege ugođaj pratit će i zabavan program koji će se sastojati od raznih plesnih točaka, a oni najhrabriji moći će se i sami pridružiti.

Prijatelji životinja pozivaju sve da iskoriste ovu prigodu i ne propuste promocije raznih veganskih slatkih i slanih namaza, sejtana, tofua, tempeha, superhrane, biljnih kobasica, sireva i ćevapa, ekokozmetike i veganske hrane za ljubimce, te da pritom ne zaborave ponijeti svoje platnene torbe jer se nitko sa ZeGeVege festivala ne vraća praznih ruku i bez osmijeha.

Cilj ZeGeVege festivala je edukacija o važnosti održivog življenja uz mnoštvo zanimljivosti i zabave. Koncept ZeGeVegea napravljen je tako da svatko tko ga posjeti može naći nešto zanimljivo i provesti ugodno vrijeme u ovoj veganskoj oazi.