punk_poduzetnici.jpgACT Grupa, jedna od najaktivniji međimurskih i hrvatskih organizacija civilnoga društva navršila 15 godina rada u zajednici i za zajednicu. Ovu veliku godišnjicu obilježit će druženjem 27. lipnja s početkom u 19 sati, u Centru za kulturu Čakovec, na kojem će se prisjetiti i kritički se osvrnuti na sve (ne)uspjehe na tom putu - od aktivističkih početaka osnivača organizacije do konzorcija društvenih poduzeća koji zapošljava više od 50 radnika/ica.

Od svog osnutka ACT Grupa je (su)osnovala 13 organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća, 8 regionalnih i nacionalnih mreža te inicirala i pomagala u razvoju više stotina neprofitnih organizacija i poduzeća. Provedeno je više od 150 projekata s više od 450 partnerskih organizacija, a ukupan broj direktnih korisnika ACT Grupe i članica prelazi 100.000 osoba.

"Brojke izgledaju impresivno, ali zapravo ne govore ništa o samom razvojnom putu. A na tom putu bilo je i uspona i padova…", komentirao je Igor Roginek, voditelj marketinga u ACT Grupi, i pojasnio kako su  najviše ponosni na ljude - više od stotinu radnika/ica, stotine volontera/ki, vanjskih suradnika/ica, stotine podržavatelja iz lokalne i šire zajednice koji su proteklih godina ostavili neizbrisiv trag u procesima razvoja društvenoga kapitala, civilnoga društva i društvene ekonomije u Hrvatskoj i regiji.

U sklopu programa bit će predstavljena i knjiga Pank poduzetnici u kojoj autor Robert Posavec britkim jezikom i na duhoviti način objašnjava na koji su način pank pokret i uradi sam kultura stvorili vrijednosti koje su i danas temelj ACT Grupe. Kroz konkretne primjere uz analizu akcija i projekata knjiga postaje svojevrsni priručnik za razvoj organizacija civilnoga društva, razvoj društveno-poduzetničkih organizacija i zagovaračke modele, priručnik za aktiviranje i djelovanje u lokalnoj zajednici.

Podsjećamo, izdavanje knjige Pank poduzetnici kroz crowdfunding kampanju podržalo je gotovo 300 pojedinaca/ki i organizacija iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ukoliko svoj primjerak knjige niste osigurali tijekom kampanje, na "rođendanskoj proslavi" ACT Grupe, na kojoj vas očekuju razna iznenađenja, imat ćete mogućnost nabaviti ju po nižoj cijeni.

Više informacija o događanju možete pronaći OVDJE, a iz ACT Grupe mole da radi ograničenih kapaciteta dvorane svoj dolazak potvrdite ovdje najkasnije do 21. lipnja.