Zagrebački ulični festival "Cest is d’ Best" održat će se ove godine 16. put, od 31. svibnja do 6. lipnja. Na više mjesta u gradu bit će ponuđen bogat glazbeni, likovni i zabavni program te nekoliko performansa.

Govoreći na konferenciji za novinare, jedan od organizatora tog festivala Zlatko Jaganjac istaknuo je da je riječ o najvećem uličnom festivalu u Zagrebu na kojem se besplatno nude mnogi umjetnički i zabavni sadržaji. Ove godine festival će trajati tjedan dana, a bit će ponuđeni razni programi za posjetitelje i prolaznike na zagrebačkim ulicama. Zahvalio je sponzorima i pozvao građane da poprate zbivanja na festivalu.

Predstavljajući likovni dio festivala, Dijana Nazor najavila je likovno-urbane instalacije odabrane na međunarodnom natječaju, među kojima je istaknula šarene skulpture "Gljive ludare" autora Igora Brkića te likovnu instalaciju u Bogovićevoj ulici "Kotrljan" Valibora Mačakutina.
Održat će se neke tradicionalne manifestacije, poput Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica, te Prvi festival umjetničkih naljepnica, dodala je Nazor.
Osim događaja na otvorenome, najavljene su i dvije izložbe fotografija, retrospektive dosadašnjih festivala u prostorijama Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici od 31. svibnja do 30. lipnja i u Čitaonici Bogdana Ogrizovića od 4. do 30 lipnja.
Ovogodišnji 'Cest is d' Best+ pratit će i bogat međunarodni program performansa, među kojima je njegova organizatorica Domnana Hay istaknula dva. Riječ je o autralsko-kineskome akrobatu Reubenu Dot Dotu i talijanskoj skupini 'Il Posto+, koji će 2. lipnja na zgradi na Trgu bana Jelačića br 1 izvesti "Vertikalni ples".
 
Voditelj glazbenog programa Zlatan Petrović najavio je 30-ak koncerata na četiri pozornice u gradu, a istaknuo je koncert 31. svibnja, na Dan grada Zagreba, s 'Kraljevima ulice' te gostima - zagrebačkim pjevačima s pjesmama o Zagrebu.
 
Rekao je i da je "Cest is d' Best" prvi festival u Zagrebu u kojem su umjetnici iz zatvorenih prostora izišli među građane te da se u proteklih 15 godina "pokazao kao najdemokratskiji i najpučkiji od svih festivala namijenjenih građanima i gostima Zagreba".