H-Alter
unnamed_17.pngOd četvrtka 11. srpnja do nedjelje 14. srpnja u dvorcu Veliki tabor održava se 17. Tabor film festival koji nudi obilje dobrih filmova, koncerte svjetskih glazbenih imena, besplatni kamp i radionice.

Već tradicionalno, Tabor Film Festival donosi bogat i kvalitetan filmski i glazbeni program u zelenoj oazi desiničkog kraja i predivnom ambijentu dvorca Veliki Tabor - festivalski doživljaj koji ne biste trebali propustiti!

Uz četrdesetak stranih i domaćih filmova u konkurenciji u glavnom programu, na Tabor Film festivalu posjetitelji će moći uživati i u odličnim popratnim filmskim programima. Tako na taborski brijeg još jednom dolazi putujući program Europske filmske akademije Kratko je bitno!/Short matters! s najuspješnijim ostvarenjima mladih europskih filmaša nominiranih za prestižnu Europsku filmsku nagradu.

Uz filmske retrospektive redatelja Ognjena Glavonića, Eda Lawrensona i Igora Bezinovića te Zagorski specijal u kojem će biti prikazan Dom boraca Ivana Ramljaka, poseban program posvećen afričkoj kinematografiji posjetitelje će odvesti na kratko putovanje kroz suvremeno video-filmsko stvaralaštvo supsaharske Afrike.

Najzabavniji filmski program Noć žive publike u kojoj je gledateljima dozvoljeno zaboraviti na sve fine manire i konvencije ove će godine voditi svima poznati Mario Kovač, koji se taborskoj ekipi pridružuje i u ulozi voditelja filmskog kviza za posjetitelje.

Svakako još jednom treba podsjetiti na ovogodišnji izvrstan i ekskluzivan koncertni program za prave glazboljupce, a u kojem gostuju svjetske zvijezde poput australskog street performera Dub Fx-a, britanske skupine Fujiya& Miyagi ili world music atrakcije Širom. Premijerno u Hrvatskoj Tabor dovodi i beogradsku Bellu Techniku, a ovoj se listi pridružuju i jedan od najperspektivnijih bendova niške alternativne scene Igralom, slovenski sastav Zajtrk te hrvatski bend The Marshmalow Notebooks.

Ples do jutra odvijat će se uz Campfire Stage, gdje će nastupiti razni DJ-evi, a resident DJ Venom će uz koncerte održati i radionicu za zainteresirane posjetitelje. Popratni sadržaji između ostalog nude radionicu Antona Rudana poznatijeg kao Lovca na bilje, svakodnevnu jogu, filmsku prezentaciju #EU&ME projekta EU komisije, kao i reviju oldtimera.

Uz besplatan kamp, popuste na smještaje i kupanje u bazenima Terme Tuhelj, i ove je godine organiziran prijevoz do podnožja dvorca, pri čemu treba istaći poseban festivalski bus na dan otvaranja kada nastupa Dub Fx - sve informacije dostupne su ovdje.