vizual_30za_01.pngZelena akcija poziva na konferenciju pod nazivom "30 godina aktivizma, otpora i promjena" koja će se održati u petak, 31. siječnja, s početkom u 9.30 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu. 

Zelena akcija ove godine slavi veliki 30. rođendan - tri desetljeća djelovanja na području okolišne i društvene pravde! Tijekom ovog razdoblja, proveli su više od 30 kampanja javnog zagovaranja, veliki broj uličnih akcija, prosvjede, dali podršku mnogim lokalnim inicijativama u Hrvatskoj i šire, poticali pozitivne zakonodavne promjene, zaustavili mnoge štetne projekte i zakone, educirali građanke i građane o temama zaštite okoliša i klimatskih promjena, itd. 

Stoga su rođendan odlučili obilježiti velikom konferencijom na kojoj im je cilj okupiti udruge, inicijative, institucije, aktiviste i aktivistkinje, novinare i novinarke, s kojima su svih ovih godina surađivali, kao i zainteresiranu javnost, kako bismo zajedno predstavili (i proslavili) sve dosadašnje uspjehe, unatoč mnogim preprekama. Dodatno, s obzirom na hitnost klimatske krize, kao i trenutno hrvatsko predsjedanje Europskom unijom, konferencija ima za cilj i zagovarati ambiciozne klimatske i energetske politike na razini RH i EU.

Konferencija će se sastojati od četiri panel rasprave: 

  • “Klimatski aktivizam u Hrvatskoj zadnjih 30 godina” (9.30 - 11.00)
  • “Klimatski aktivizam i građanski otpor u Europi” (11.30 - 13.00)
  • “Lokalne građanske inicijative u Hrvatskoj i regiji” (14.00 - 15.30)
  • “Sužava li se prostor za aktivističko djelovanje i medijske slobode?”  (16.00 - 17.30).

Ulaz na sve je slobodan i nije potrebna prethodna prijava.

Više