unnamed_20.pngČetvrto izdanje Film svima - ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama, održat će se u četvrtak, 26.9. i petak, 27.9. u prostorima Filodrammatica Dvorane (Korzo 28/1) i Filmskog vrta Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Viktora cara Emina 9). Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Program Film svima uključuje relevantne hrvatske dokumentarce i igrane filmove u kojima će zajednički moći uživati svi bez obzira na oštećenje sluha.

Ovogodišnji program uključuje film za djecu Moj dida je pao s Marsa, redateljskog dvojca Dražen Žarković i Marina Andree Škop, nastao 2019. u produkciji Studija dim koji u četvrtak, 26. rujna otvara ovogodišnje izdanje Film svima projekcijom u 10 sati u Filodrammatica Dvorani. Kao i u prethodnim izdanjima festivala, po završetku projekcije filmova za djecu, program se nastavlja kratkom radionicom hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Ivone Križić.

Drugom projekcijom, koja će biti održana u četvrtak, 26. rujna u 19 sati u Filmskom vrtuUdruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije(Viktora cara Emina 9), obilježava se i 10. godišnjica studentske blokade, održane u travnju 2009., što je i tema prilagođenog filma Plenumovie, redateljica Marte Batinić, Ane Jurčić, Sanje Kapidžić, nastalog 2015. u produkciji Filmaktiva.

Posljednja projekcija ovogodišnjeg izdanja Film svima bit će održana u petak, 27. rujna u 19 satiu Filmskom vrtu Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije (Viktora cara Emina 9), kad je na programu filmska uspješnica redatelja Rajka Grlića iz 2016., Ustav Republike Hrvatske.