H-Alter
thanosgogos_aaa.jpgU srijedu, 19. lipnja, u 21h u prostorijama udruge Adria Art Annale (Dioklecijanova 1, Split) održat će se četvrta po redu "Pjesnička ofenziva" u sklopu koje predstavljaju zanimljive domaće i strane pjesnike. U goste ovaj put dolazi pjesnik, izdavač i anarhist Thanos Gogos.

Thanos Gogos rođen je 1985. u Larisi (Grčka). Suosnivač je izdavačke kuće i književnog časopisa "Thraka" i suosnivač Pantesalskog festivala poezije. 2013. je izdana njegova prva zbirka pjesama "Frontier playground" (Pogranično igralište?), u izdanju Farfoula, a 2014. zbirka pjesama "Glasgow", u izdanju izdavačke kuće Thraka. 2015. je sudjelovao na 2. Festivalu mladih književnika, na 12. Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu, a s antologijom "Novi grčki glasovi", u izdanju Grčke udruge za kulturu, sudjelovao je na 67. međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu. Njegove se pjesme izdaju u pisanom i elektronskom obliku u književnim časopisima i prevedene su na engleski, hrvatski, slovenski i ruski jezik.

Thanos će, između ostalog, čitati djelove neobjavljene prozno-poetske zbirke "Dakar", na grčkom i engleskom, a posjetitelji i moderator će čitati hrvatske prijevode. Također ćemo razgovarati o aktualnoj situaciji u Grčkoj poeziji, kulturi, politici, anarhiji i itd.