radiostudentljubljana.pngU okviru proslave 50. rođendana RŠ organizira brojne evente, čiji će vrhunac biti 9. svibnja s koncertom u ljubljanskim Križankama gdje će nastupiti Laibach, Mimika Orchestra + Darko Rundek, Seine, Housewives i Jimmy Barka Experience.
Radio Študent Ljubljana slavi. Jedan od najstarijih i najjačih neovisnih medija u Europi 9. maja napunit će 50. rođendan. Radio Študent, jedinstven na području država bivše Jugoslavije, ali i šire, nastao je kao rezultat studentskih pokreta krajem 60-ih. Kao neovisni prostor slobode medija uspostavio se u liberalnim 70-ima, ostao glasan u stabilizacijskim 80-ima, igrao ključnu društvenu ulogu tijekom procesa osamostaljenja Slovenije te preživio tranziciju sve do današnjeg zbunjenog trenutka. 
 
Radio Študent i danas ostaje što je uvijek bio - neovisan neprofitan, glasan i nepokoriv. Aktualnu ekipu čini oko 200 suradnika koji direktnim izborom biraju urednike, a de facto i direktora radija. Suradnici, raspoređeni u pet redakcija (politička, glazbena, kulturna, sveučilišna i znanstvena) i dvije službe (spikeri i tehničari), produciraju do 16 sati dnevnog programa. Od samog početka Radio Študent, ili RŠ (“ereš”) kako ga poznajemo u Ljubljani, emitira uživo iz najvećeg studentskog naselja Rožna dolina te svojim slušateljima nudi širok izbor tema te alternativne glazbe. RŠ često surađuje i s brojnim medijima s područja bivše Jugoslavije, a isto tako prostor u eteru daje i manjinama - četiri puta mjesečno slušatelji mogu slušati emisije na srpskom i hrvatskom jeziku, dok se u prošlosti emitirala emisija na i bosanskom i romskom jeziku.
 
U okviru proslave 50. rođendana RŠ organizira brojne evente, čiji će vrhunac biti 9. maja s koncertom u ljubljanskim Križankama gdje će nastupiti Laibach, Mimika Orchestra + Darko Rundek, Seine, Housewives i Jimmy Barka Experience. Svi ostali eventi dostupni su na sljedećoj web-stranici: https://50.radiostudent.si/, a trajat će sve do kraja godine.