birn_prtscr.jpgPrijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost za 2018. godinu su otvorene, a rok za prijave je 12. ožujka. Svake godine 10 novinara izabere se putem natječaja kako bi radili na kompleksnim istraživanjem tema od regionalnog i EU značaja. Ovogodišnja tema je ISTINA.

Imate ideju za veliku priču? Želite pisati i izvještavati u skladu s najvišim standardima, uz kvalitetnu uredničku potporu i uz honorar koji omogućuje da se kvalitetno posvetite temi? Želite da tvoje priča bude objavljena u medijima širom jugoistočne Europe, a i šire?

Ako želiš napredovati u svojoj karijeri i raditi na priči koja može napraviti razliku, sada je vrijeme da se prijaviš na Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost.

Na natječaj se mogu prijaviti iskusni novinari/ke iz Albanije, Bosne i Hercegovina, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunjske i Srbije .

Aplikanti/ice koje odabere neovisna komisija za sudjelovanje na stipendiji, primit će honorar od 2,000 eura, kao i do 2,000 eura za troškove istraživanja i putovanja vezanog uz priču. Aplikanti/ice će također sudjelovati na međunarodnim seminarima i dobiti priliku kontinuirano raditi na svojoj priči s mentorom "jedan na jedan". BIRN, kao i prominentni mediji u regiji i svijetu, objavit će priče koje aplikanti/ice napišu u sklopu programa. Tri najbolje priče, po izboru neovisnog žirija, također će primiti novčane nagrade.

Detaljne upute za prijavu na natječaj, kao i formular za prijavu možete pronaći ovdje.