Salvador DaliSalvador DaliPlitka pamet, deficit svijesti i savjesti, lažne moralne uzdanice, gramzljivost i pohlepa, neznanje i primitivizam beznadno truju ovu zemlju koja - dokaz je i vukovarski poziv na bojkot Srba - pouzdanim rakovim korakom napreduje prema civilizacijskoj špilji.

"To je čin ljudskog i političkog idiota ili je to čin jednog provokatora. Ali u bilo kojoj varijanti to je čin, to je pucanj, to je atentat na Hrvatsku, atentat na dobre međunacionalne odnose, atentat na visoke demokratske standarde u zaštiti ljudskih prava i nacionalnih manjina u Hrvatskoj. To je atentat na ustavni poredak Hrvatske. Ne znam što je gore - da je riječ o totalnom idiotu ili da se radi o svojevrsnom perfidnom provokatoru. Istina će kad-tad isplivati."

Otkako je SDP-ova koalicija opet na vlasti, desnica se - pod zapovjedništvom Karamarkovog "novog HDZ-a" i blagoslovom Katoličke crkve - opet latila provjerenog (ne)dopuštenog oružja za smrskati glavu "crvenoj zmiji"

Tim je riječima u Hrvatskom saboru efektno poentirao Vladimir Šeks u povodu objavljivanja poziva na bojkot prodavaonica i ugostiteljskih objekata u vlasništvu vukovarskih Srba "dok se ne makne ćirilica". Šeks ne bi bio dugovječni politički lisac kakav jest kada ne bi svoju tvrdnju u hipu razvodnio dnevnopolitičkom kamilicom. Kaže, za sve je kriv premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, jer je mjesecima kemijao sa sudbinom navodnih 650 000 potpisa za referendum o manjinskim pravima, neizravno poručivao kako tog referenduma neće biti dok je on na vlasti, pa su se i u Vukovaru i širom Hrvatske "dogodile mnoge neželjene pojave".

Eto, sada javnost zna: Milanović je "pisao" poziv na bojkot vukovarskih Srba! I, što čekaju Mladen Bajić i Dinko Cvitan? Trkom po Milanovića!   

Poziv na bojkot vukovarskih građana srpske nacionalnosti koji pošteno zarađuju za život i plaćaju Hrvatskoj poreze i doprinose čisti je atentat na zdravu pamet. Tko bio da bio, inicijator(i) i izvođač(i) tog bolesnog čina, uključujući portal koji je to objavio, nisu time naudili ni Milanoviću niti mrskoj vlasti, nego su teško naudili dostojanstvu, zrelosti i civilizacijskoj uvjerljivosti Hrvatske. Nije važno što ispod blata proviruje ljudska (?) mizerija, nego je zlo što rasistički bolesnici teško prljaju obraz zemlje u kojoj je takvo što moguće.

Nevjerojatno je koliko su mentori međunacionalnog zla u Jadnoj Našoj ogrezli u osvetničku netrpeljivost i prkos svemu otvorenom različitosti, snošljivosti, suživotu... Plitka pamet, deficit svijesti i savjesti, lažne moralne uzdanice, gramzljivost i pohlepa, neznanje i primitivizam beznadno truju ovu zemlju koja - dokaz je i vukovarski poziv na bojkot Srba - pouzdanim rakovim korakom napreduje prema civilizacijskoj špilji.

Hrvatska desnica je, udružena s visokim katoličkim klerom i generalsko-braniteljskim perjanicama, ozbiljnije pokušala zatrti "crvenu zmiju" 2000-tih godina pod crnim zastavama s krilaticom "Račane i Stipane, pojest će vas crne vrane" i logistikom desetaka prepunih autobusa iz kamenitijih krajeva nastanjenih Hrvatima. Uz gusle sijedog brkajlije Mile Krajine i alkarske performanse. Otkako je SDP-ova koalicija opet na vlasti, desnica se - pod zapovjedništvom Karamarkovog "novog HDZ-a" i blagoslovom Katoličke crkve - opet latila provjerenog (ne)dopuštenog oružja za smrskati glavu "crvenoj zmiji".

Vukovar je licemjerno upotrijebljen za scenu tragikomedije već viđene na splitskoj Rivi i zagrebačkom Zrinjevcu. Tada su "crne vrane" graktale u obranu "ratnog heroja generala Mirka Norca" (kasnije osuđenog ratnog zločinca!), u vojarni na Dračevcu nazivale "dikobrazom" predsjednika RH Stjepana Mesića, osnovale Stožer za obranu dostojanstva Domovinskog rata i gurale u invalidskim kolicima izvjesnog Mirka Čondića, koji je jedva sricao napisane mu govore...

Kruna idiotizma, kojem se očito još ne nazire kraj, sada je poziv na bojkot vukovarskih Srba! Cijela ta parada lažno se prikazuje u desničarskim medijima kao "volja hrvatskog naroda"

Isti ideološki i svjetonazorski mentori i mecene, iz istih sredina i s istim ciljevima, opet marširaju, gurajući u prvi ešalon izmišljene "vođe braniteljsko-narodnog bunta".

Drugi pokušaj generalke državnog puča sada je u manje-više istom društvu, bez Zagrepčana, na Trgu bana Jelačića, a umjesto Dračevca, državne se prvake primitivno i protuzakonito zaustavlja grubom fizičkom silom u samom Vukovaru. I to na Dan sjećanja na njegove žrtve! Besramno, pred očima cijelog svijeta! Opet se iz kamenitih krajeva u pitomu Panonsku nizinu, organizirano, o trošku poreznih obveznika, dovoze autobusima tisuće smrknutih likova zamotanih u nacionalne trobojnice s debelim čvorovima pod grlom, koji rigaju mržnju prema hrvatskim Srbima i "komunjarama". Tri-četiri uvijek ista stožeraša u dark-crnom ultimativno traže smjenu vlasti. Tko ih je ovlastio? Tko su oni, zapravo!?

Kruna idiotizma, kojem se očito još ne nazire kraj, sada je poziv na bojkot vukovarskih Srba! Cijela ta parada lažno se prikazuje u desničarskim medijima kao "volja hrvatskog naroda". Na zgražanje građana koji u najboljoj radnoj dobi nemaju 14 000 kuna mjesečne braniteljske mirovine, plaćene naknade u udrugama, političke sinekure, članstva u kojekakvim savjetima, privatne biznise... ni vremena za skakanje po barikadama. Moraju svaki dan zaraditi za kruh i mlijeko svojoj djeci i platiti režije, otplaćivati kredite...

U tehničkim okolnostima kad je moguće prepoznati signal iz druge galaksije, a već i malodobni hrvatski haker zna provaliti najstrože tajne u računalima Pentagona, mačji je kašalj otkriti autore vukovarske rasističke ujdurme. Tko je  Marijan Horvat, kakav u Vukovaru ne postoji, na čijem je Facebook profilu osvanula otrovna provokacija!? Dvije su specijalizirane ustanove za dugotrajno "liječenje" kriv(a)ca - Remetinec s prekomandom u Lepoglavu ili psihijatrijski odjel zatvorenog tipa u zagrebačkom Vrapču. Nešto treće samo je izmotavanje i gusta magla u kojoj su moguće još veće idiotarije zbog kojih će jednom prekipjeti svijetu koji je Hrvatskoj blagonaklono povjerio državnu licencu.

"Ovo je sramotno i idiotizam", kazao je Večernjem listu Davor Petrović, vlasnik Mexican bara Tequila. "Tko god da je to učinio, napravio mi je golemu štetu. Podnijet ću i sudske tužbe. Mislim da to nije važno, ali ja sam Hrvat po nacionalnosti, kojem je otac završio u srpskim logorima. Ratne '91. ostao sam bez svega i sada si netko daje pravo da mi radi tako nešto!"   

<
Vezane vijesti