cenzura1_copy81680.pngEmisija Cenzura na temu Neotradicionalizam i (protu)obiteljske inicijative emitirat će se 15. svibnja na TV Jadranu u 21 i 10 sati.

Kako smo na primjeru referenduma o braku mogli vidjeti i u Hrvatskoj, inicijative za čuvanje "tradicionalnih vrijednosti" zapravo se koriste u svrhu devalorizacije LGBT obitelji i drugih raznolikih oblika bračnih i obiteljskih zajednica. Koristeći osjetljivost pojma vrijednosti u kombinaciji s terminima obitelji, braka i djece, te uz podršku vjerskih organizacija pokušava se pridati legitimitet diskriminatornoj politici.

Koji su izazovi pred današnjim ljudskopravaškim aktivistima koji djeluju uz opstrukcije od strane "obiteljaških" inicijativa, te kako neokonzervatizam utječe na stanje ljudskih prava globalno govore nam legenda svjetskog LGBT aktivizma i inicijator istospolnih brakova Boris Dittrich, Human Rights Watch, Ivan Novosel, Youth Initiative for Human Rights i Zagreb Pride, Goran Miletić, Human Rights Defenders i Beograd Pride te Sandra Benčić, Centar za mirovne studije.