potpiknik.jpgPotPiknik je besplatni glazbeno-kulturni događaj na otvorenom te će se održati 17. lipnja ispred kluba Močvara. Ove godine na piknik dolaze jaka imena domaćeg nezavisnog glazbenog stvaralaštva: Žen, ESC Life, Neon Lies i Paul The Walrus.

Glazbenoj dimenziji pridružene su brojne druge aktivnosti koje bi učinile vrijeme provedeno na PotPikniku nalik ladanjskom druženje na travi. Uz glazbu ovaj mini festival nudi sadržaje koji bi, osim glazbene fanove, na obale Save privukli i roditelje s djecom, sportaše-hobiste, te kreativce željne novih znanja. Posredstvom raznorodnih radionica sudionici mogu aktivno sudjelovati u PotPikniku. 2018. festival će sudjelovanjem obogatiti Zmajoljupci (s radionicom izrade zmajeva za djecu), Laganela (radionica izrade slastica), Tricycle trauma cirkus (cirkuska radionica), uz predstavljanje rada Zelene akcije i gostovanja NK Zagreb 041 koji će organizirati nogometni turnir.

Osim diverzificiranja onoga što glazbeni festival jest, dodatnim sadržajima i aktivnostima želimo potaknuti građane na međusobnu komunikaciju i suradnju, time doprinoseći razvijanju dobrosusjedskih odnosa i građanske svijesti. PotPiknik u svom djelovanju naglasak stavlja na važnost DIY (uradi sam) pristupa. Upravo putem radionica ta teoretska zasada se pretvara u praksu, a PotPiknik je konceptualno endemična specifičnost festivalske ponude Grada Zagreba.

Raznovrsnim djelovanjem i ponudom drugačijeg viđenja glazbenog festivala, kao i korištenja potencijala zagrebačke obale Save, želja nam je privući ljude svih uzrasta da se okupe, zabave i educiraju pod otvorenim nebom.