ytb-prtscytb-prtscU Hrvatskoj se smije besramno slaviti osuđene ratne zločince (vidi najnovije s Plesa: doček Darija Kordića s haaške robije), slušati svećenike u ustaškom transu, priređivati braniteljske derneke u hramovima umjetnosti i na mjestima pijeteta, čekićati pismenost... To je toplo mjesto na kojem se i jedna Reisman osjeća kao kod kuće.

Američka "znanstvenica" Judith Reisman drugi put među zadrtim Hrvatima i drugi put oko sebe sije skandale! Kao neki dan u Zadru. Kome to treba? "Uljuđenom, demokratskom imidžu" Hrvatske? Ma, ne. Bijeli svijet se ne da obmanuti kako nam jedva punoljetna država već nije opasno crvotočna nakaradnim svjetonazorskim, političkim, ideološkim i kakvim sve ne infekcijama, pa joj jedna razgoropađena kvaziznanstvenica Reisman dođe kao trpak šlag na gorkoj torti.

Što bi se u SAD-u dogodilo Štulhoferu da je u Washingtonu dizao Amere na ustanak?

"Zbijte redove, priključite se inicijativi 'Ne dirajte djecu', držite se zajedno, budite grupa. Neka se u borbi protiv pedofila čuje vaš glas, prokažite kako se pedofilija perfidno uvlači u vaše škole kroz uvođenje spolnog odgoja. Ovdje se mora dogoditi ustanak naroda, pokažite svoj bijes i ljutnju! Nastavnici neka se odupru ministru Jovanoviću. Osobito budite glasni protiv kongresa seksologa u Dubrovniku. Zaustavite ga!"

To je, prema izvješću Slobodne Dalmacije koje prenosi Jutarnji list, izgovorila gošća izvjesne inicijative Ne dirajte djecu (jedne iz serije katolibanskih "inicijativa" pod okriljem militantnog dijela Katoličke crkve) Judith Reisman na javnoj tribini u zadarskom samostanu časnih sestara franjevki. Da je sličan subverzivni kalambur mržnje, onako narogušena i svjetonazorski zapjenjena, izrecitirala negdje na zadarskom Forumu ili Kalelargi, završila bi pod hitno na plivanju uz Morske orgulje inventivnog Nikole Bašića.

Otkud pravo američkoj turistkinji militantno huškati građane tuđe zemlje, u njihovom domu, protiv njihovog državnog sustava o kojem ona, strankinja koja ovdje ništa ne znači, ne misli dobro!? Raisman sa svitom nabrijanih istomišljenika šalabajza Hrvatskom - od Zagreba i Vukovara do Zadra - prodaje za 100 kuna po primjerku svoju knjigu-pamflet Seksualna sabotaža i tukla bi se sa svakim tko joj oponira. Jedanput sa studentima i dekanom zagrebačkog FPZ-a, drugi put s "provokatorima" iz politike. Ne priznaje ni hrvatsku vlast niti njezin školski sustav, poziva na bunt, građanski neposluh, zaziva najgrublje nasilje... Građani, uzmite toljage i razjurite u p... materinu seksologe drznu li se doći na svoj kongres!

Sudeći po medijskim izvješćima i policijskim statistikama, najviše je pedofila među katoličkim svećenicima. Dvojica papa su se javno ispričali zbog pedofila u Crkvi, a američki su biskupi već platili 2,5 milijardi dolara odštete

Hej, je li netko od odgovornih koji vuku Reisman od tribine do tribine, gdje izvaljuje notorne budalaštine i izaziva skandale, makar blago upozorio nabrušenu staricu da nije među svoja četiri sobna zida i da je neumjesno oponašati Che Guevaru u Hrvatskoj!? Nije. Valjda zato što hrvatsku demokraciju razumijevaju ili kao žvakaču gumu ili kao peto evanđelje. A Reisman je smišljeno izabrala baš zatucanu Hrvatsku za nastavak svog križarskog rata protiv Kinsey instituta i njegova osnivača, seksologa Alfreda Kinseya, kojeg smatra pedofilom.

Domaći fanovi Judith Reisman, odreda vjerski fanatici i nacionalno isključivi mrzovoljni konzervativci, mogu predstavljati svoju maskotu kao znanstveni autoritet za nabijanje kondoma na bananu, zajedno s njom lagati o projektu zdravstvenog odgoja, ali ne mogu svetom vodicom i tamjanom prepriječiti put znanstvenoj istini. Tu dobivaju "nula bodova"! Danas ljudi znaju čitati i pisati, a onda i bistrije misliti svojom, ne glavom pod mitrom, tako da sekularna svijest sigurno i uvjerljivo pobija vjersku dogmu na svakom koraku.

Mlade valja, primjereno njihovoj dobi, učiti i o intimnom životu i o njihovom građanskom habitusu u ozračju znanstvene istine, slobode i kritičkog promišljanja. Ognjištarska pedagogija s fratarskim didaktima više nije probavljiva digitalnom naraštaju globalnog sela. Informatička pismenost i svemirska tehnologija obdarili su ih razvijenijom kritičnošću i sumnjom, a to su ključne blagodati napretka i osvajanja novih znanja. Tko želi vjerovati kako svjetonazorski i politički propisuju biskupi Mile Bogović i Vlado Košić, a ne Mato Uzinić, široko mu polje, neka mu je za dušu, ali nije mu dopušteno otrovno misionariti s Reismanovom među onima kojima su nadnaravno i pedofili otprilike isto zlo u različitim prispodobama.

Sudeći po medijskim izvješćima i policijskim statistikama, najviše je pedofila među katoličkim svećenicima. Dvojica papa su se javno ispričali zbog pedofila u Crkvi, a američki su biskupi već platili 2,5 milijardi dolara odštete žrtvama pedofila u mantiji! To Reisman ne zna, nego lupeta po mrskom joj Kinseyu i "njegovom epigonu" prof. dr. sc. Aleksandru Štulhoferu sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji je sa stručno-znanstvenom ekipom izradio program zdravstvenog odgoja u školama.

Ognjištarska pedagogija s fratarskim didaktima više nije probavljiva digitalnom naraštaju globalnog sela

Prema podacima Kongregacije za nauk vjere, iz Katoličke su crkve samo 2011.-2012. godine izbačena 384 svećenika pedofila. U tom je razdoblju, izvješćuje u Večernjem listu dopisnik iz Rima Silvije Tomašević, "više nego udvostručen broj svećenika koji su pretvoreni u laike zato što su zlostavljali maloljetnike u odnosu na razdoblje 2008. i 2009. godine kada je bio isključen 171 svećenik". Za pontifikata Ivana Pavla II., u SAD-u su obznanjeni drastični slučajevi pedofilije u Katoličkoj crkvi, koji su zgrozili javnost. Počela je istraga.  

"Nisu vanjski neprijatelji najveći progonitelji Crkve, već se grijeh rađa unutar Crkve i zato ona ima duboku potrebu ponovno se naučiti pokori, prihvatiti čišćenje, ponovno naučiti opraštati, ali ima i potrebu za pravdom. Oprost ne zamjenjuje pravdu", kazao je tada papa Benedikt XVI. Reisman i hrvatski katolibani ne daju čuti ništa kontra Bezgrješne Svete Majke Crkve. S figom u džepu, cupkaju dva-tri stoljeća i iza Jorge Marija Bergoglija. Zajedno s Judith Reisman, katolibanskim Che Guevarom koji u samostanu časnih sestara diže bunu: "Ovdje se mora dogoditi ustanak naroda, pokažite svoj bijes i ljutnju!"

Što bi se u SAD-u dogodilo Štulhoferu da je u Washingtonu dizao Amere na ustanak!? A u Izraelu, gdje Reisman udobno živi u "socijalističkom kibucu"!? Da se među ortodoksima pred Zidom plača u Jeruzalemu uzjogunila protiv vlasti u Tel Avivu ili u Yad Vashemu vikala kako su homići i pedofili krivi, a ne Hitler, za pogrom šest milijuna Židova!? U SAD-u bi joj "bezodvlačno" navukli luđačku košulju, a u Izraelu više nikad ne bi izašla iz nekog tajnog Mossadovog apartmana. U Hrvatskoj Reisman može laprdati što joj padne na pamet i protiv koga želi, a da joj ne padne vlas s glave. Jer, to je takva država.

U Hrvatskoj se smije besramno slaviti osuđene ratne zločince (vidi najnovije s Plesa: doček Darija Kordića s haaške robije), slušati svećenike u ustaškom transu, priređivati braniteljske derneke u hramovima umjetnosti i na mjestima pijeteta, čekićati pismenost...

To je toplo mjesto na kojem se i  jedna Reisman osjeća kao kod kuće, svoja među svojima. Iz prvog joj reda raspomamljeno plješću nova zvijezda desničarske revolucije i sankcionirana HTV-ova novinarka Karolina Vidović Krišto, tajnica Vijeća HBK za obitelj Zrinka Gregov, dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta Davor Miličić, sveučilišni mu kolega iz Zadra Ivan Poljaković, oduševljene časne sestre, svećenici i razni "sveti ljudi" koji o seksu ne bi smjeli previše znati, a pred pedofilijom moraju zatvarati oči.

Zadarski student četvrte godine razredne nastave Vladimir Gundić umalo je linčovan usred zadarskog samostana, jer je pitao Reismanovu za ovdašnjeg župnika don Nediljka Ivanova, koji je u Bibinjama 20 godina seksualno iskorištavao dječake iz osnovne škole, a Crkva ga nije sankcionirala. "Ovo su ubačeni provokatori!" - prenosi Jutarnji list gnjev probranih sudionika tribine. "Oni su ovdje poslani da provociraju! Kakve veze sad ima don Ivanov? Pedofilija je bolest cijelog društva, ali provokatori hoće udarati samo po Crkvi!"

Otkud pravo američkoj turistkinji militantno huškati građane tuđe zemlje, u njihovom domu, protiv njihovog državnog sustava o kojem ona, strankinja koja ovdje ništa ne znači, ne misli dobro!?

Zajapureni katolik od prije Isusa Krista mobitelom je fotografirao Gundića: "Slikam te, jer si gnjida i slikam te da te mogu svima pokazati, a da te i ja prepoznam kad budeš na ulici! Budalo! Pa pogledaj se u ogledalo, p... ti materina, pogledaj se kako izgledaš i kakve su ti patike!" Patike, ne tenisice! Svećenika iz zadnjeg reda umalo nije strefio infarkt: "Vi provokatori mi dođite u nedjelju u prvu klupu na misu! To što pitate nema veze sa zdravim razumom! Vi ste odstranili zdravi razum! Pedofiliju treba prijaviti iz ljubavi prema djeci, a ne zbog mržnje prema jednom svećeniku koji je, nažalost, pogođen tom bolešću!"

Skandal u samostanu časnih sestara franjevki, društvo koje se tu skupilo i ono koje sve učestalije organizira slične performanse na raznim stranama Hrvatske, još je jedna deprimirajuća potvrda metastazirajućeg stanja koje gura zemlju u svjetonazorsku i civilizacijsku špilju. Nema tu pomoći. Konzervativna shizofrenija prerasta u epidemijsku bolest s opasnim dnevnim simptomima. Nikakva lobotomija tu više ne pomaže, samo radikalna amputacija. Judith Reisman je tužna metafora nesreće koja je snašla ovu zemlju.

Ključne riječi: seksualni odgoj, Judith Reisman
<
Vezane vijesti