unnamed_22.jpgProstor Plus poziva na sudjelovanje u inkluzivnoj radionici plesa i pokreta po DanceAbility metodi certificirane voditeljice Helvecie Tomić koja će se održati u subotu 2. ožujka, od 10 do 13 sati, u HKD na Sušaku s ulazom pristupačnim vozilima i pomagalima za kretanje. Radionica je besplatna, prijave do 27. veljače.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim osobama, neovisno o invaliditetu ili savršenosti tijela, neovisno o razini tjelesne funkcionalnosti ili o prethodnom plesačkom iskustvu. Mješovite grupe s obzirom na tjelesnu datost i iskustvo najplodnije su tlo za pronalazak i produbljivanje vlastitog izričaja.

DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem istraživanja vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete, ne bi li se spajanjem individualnih stvorio zajednički izraz.

Inkluzivnim pristupom u kojem su sve psiho-fizičke različitosti dobrodošle, povećava se svijest o kreativnosti i mogućnosti kretanja svake osobe, ujedinjuje sudionike kroz vježbe osmišljene tako da svatko može sudjelovati, bez izolacije, gradeći povjerenje, povezanost i zajedništvo.

Kako će se na radionici prvenstveno baviti plesom i pokretom ovim se pristupom nastoji odmaknuti od ustaljenih pokreta i otvoriti široku paletu vokabulara kretanja. Ovaj pristup plesu nema terapeutsku svrhu niti je isključivo namijenjen osobama s invaliditetom. Ovakav pristup nastoji stvoriti jednake uvjete za suradnju i okruženje za učenje. To je prostor ravnopravnosti i slobode za sve s ciljem pronalaženja, razvijanja i produbljivanja vlastitog plesnog izraza.

Radionicu vodi Helvecia Tomić certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi. U Portugalu stječe DanceAbility edukaciju, dok u Zagrebu glumačku i plesnu edukaciju te naziv magistre makroekonomije. Kao glumačka i plesna izvođačica surađuje na društveno angažiranim umjetničkim projektima.

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika/ca. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac prijave na ovoj poveznici te poslati email naslova "Ispunio/la sam obrazac prijave za DanceAbility" na email walk.the.talk.art@gmail.com. Moguće je prijaviti se i putem SMS-a na broj 0989306509. Prijave se zaprimaju do 27.2.

MJESTO: HKD na Sušaku, pozornica
VRIJEME: od 10h do 13h, subota 2.ožujka 2019.
CIJENA: Besplatno
DONJA dobna granica: od 13 god., gornje nema.
(prijave za mlađu djecu poslati posebno s naznakom Djeca DanceAbility)