Foto: Centar za destigmatizaciju i prevenciju duševnih smetnjiFoto: Centar za destigmatizaciju i prevenciju duševnih smetnjiPovodom Međunarodnog dana svjesnosti o shizofreniji, četrdesetak studenata/studentica sudjelovalo je u kampanji za podizanje svijesti o problematici stigme u društvu.

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o shizofreniji, te u okviru Mjeseca mentalnog zdravlja, na inicijativu studentice medicine Ivane Rabotić, pokrenuta je kampanja kojom se željelo jasno iznijeti stav o zabludama zbog kojih nastaje stigma mentalnih oboljenja. Na ovaj način želimo dati svoj doprinos podizanju svijesti pojedinaca i zajednice o problematici stigme u društvu te "destigmatizacijskim valom" upozoriti na njene negativne učinke po osobe koje imaju iskustvo mentalnih smetnji.

Kampanju obilježava međunarodni kontekst, pri čemu aktivno sudjeluje preko četrdeset studenata s devet medicinskih fakulteta iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije ( MF Maribor, MF Rijeka, MF Zagreb, MF Osijek, MF Tuzla, MF Sarajevo, MF Mostar, MF Beograd, MF Skoplje te DZ Velika Kladuša). Implementaciju projekta podržao je i Centar za destigmatizaciju i prevenciju duševnih smetnji iz Rijeke. Odlijepimo etiketu zajedno!

Ključne riječi: diskriminacija
<
Vezane vijesti