Foto: AttackFoto: AttackAutonomni kulturni centar Attack pokrenuo je akciju prikupljanja arhivskih materijala iz svoje povijesti, ali i povijesti razvoja nezavisne kulturne scene Zagreba, čiji je Attack jedan od sastavnih dijelova. Pozivaju se svi oni koji su kreirali program Attacka ili ga podržavali tijekom ovih 20 godina da pošalju bilo kakav komadić prošlosti u Attackovu arhivu.

Digitalni Attack projekt je prikupljanja, arhiviranja i distribuiranja dokumentacije 20 godina rada AKC-a i nebrojenih suradnika/ca. Cilj nam je  na jednom mjestu okupiti dokumentaciju unikatnog primjera organizacije civilnog društva na hrvatskoj kulturnoj i aktivističkoj sceni, snažne platforme za razvoj društveno-kritičkih praksi, koja putem samoorganizacije i prijenosa znanja osigurava podršku i uvjete za afirmaciju nezavisnog kulturnog stvaralaštva.

Digitalni Attack arhivirat će tako i distribuirati bogat glazbeni program, radionice i edukacije, umjetničke rezidencije, kazališni program, radio program, u kojem sudjeluju domaći i strani akteri.  S obzirom na to da publika sama sačinjava velik dio aktivnosti AKC-a, želimo prikupiti materijale stvarane od strane same zajednice putem stalno otvorenog poziva. Prikupljeni materijali digitalizirat će se u javnu arhivu koja će stvoriti snažan i održiv temelj za vrednovanje nezavisne kulturne scene, dok će znanje, informacije i kolektivno iskustvo ostaju trajno zapisanima i dostupnima novim naraštajima autora i autorica s interesom za raznim oblicima kulturnog organiziranja.

Ovim otvorenim pozivom želimo stoga potaknuti sve bivše članove i članice Attacka, suradnike i suradnice, publiku, kritičare i kritičarke, umjetnike i umjetnice, glazbenike i glazbenice, sve one koji/e su ikad sudjelovali/e u kreiranju našeg programa, pa čak i slučajne posjetitelje i posjetiteljice tijekom ovih 20 godina, da pošalju bilo kakav komadić prošlosti u Attackovu arhivu. Fotografije, video snimke, fanzine, isječke iz novina, plakate, programske knjižice, letke, umjetničke artefakte potrebno je digitalizirati (fotografirati ili skenirati) pa potom poslati putem poveznice.

Sve dodatne informacije i upite potražite na arhiva@attack.hr i OVDJE.

<
Vezane vijesti