Foto: Muzička omladina BihaćaFoto: Muzička omladina BihaćaU Bihaću je pokrenut projekt Zvukovi migracija čiji je cilj zbližavanje i kulturna razmjena između djece i mladih migranata i njihovih vršnjaka iz Unsko-sanskog kantona. Snimit će se album s deset zajedničkih pjesama, tri video spota i održati koncert koji će početkom ljeta djeca pokloniti građanima Bihaća. "Brojni primjeri pokazuju da je za suživot i međusobno razumijevanje potrebno veoma malo. Mi to želimo pokazati kroz univerzalni muzički jezik", poručio je Adnan Busuladžić, glazbenik i profesor iz Bihaća.

Nedavno je završeno snimanje prvog video spota za pjesmu Djeca svijeta, autora glazbe i teksta Adnana Busuladžića. U snimanju su sudjelovali učenici Umjetničke škole Bihać, polaznici dramskog studija Mali princ, djeca iz Afganistana i Irana koja trenutno borave u prihvatnom centru Sedra te muzičari iz Haman jazz benda.

Na facebooku Muzičke omladine Bihaća ističu kako video "odiše dječjom radošću i šalje univerzalnu poruku – djeca cijelog svijeta zaslužuju lijepo djetinjstvo". Svi ljudi zaslužuju dostojanstven život, a za suživot i međusobno razumijevanje potrebno je veoma malo - kad postoji volja.

"Ovo što radimo zajedno s djecom zaista je iskreno i od srca. Ponosni smo na Bihać i sugrađane koji iskazuju ljudskost i dignitet u nastojanju da se pomogne ljudima koji su ovdje došli natjerani nevoljom", zaključio je Busuladžić.

Foto: Muzička omladina Bihaća (Facebook) Foto: Muzička omladina Bihaća (Facebook)
<
Vezane vijesti